BÜK

2018.03.05. 10:00

A hölgyek örömére alakult meg – Előadások, kirándulások, színház, hangverseny, minden, ami belefér

Vargáné Patthy Erzsébet tanítónő tavaly a tanév végén elköszönt az iskolától, tanítványaitól. Ám nem sokáig maradt feladat nélkül, a nyugdíjas hölgyek számára hozott létre egy klubot.

Kovács Ágnes

Vargáné Patthy Erzsébet, a hölgyklub vezetője Fotó: VN-archív

 

Azt mondja, sok a magányos, egyedülálló hölgy a városban, de aki családban él, annak is jólesik néha a kikapcsolódás, a találkozás régi ismerősökkel, barátokkal. Ha van nyugdíjas férfiklub, akkor össze lehetne a nőket is fogni.

A férfiak szombatonként találkoznak, beszélgetnek, kártyáznak. A női klub működését Vargáné Patthy Erzsébet egy kicsit másképp képzelte, több programmal, változatosabb tartalommal. A művelődési házban örültek a kezdeményezésnek, így tavaly, szeptember végén már meg is alakult a klub.

A Büki Nők Klubja tagjai lehetnek még aktív korúak, de várják a fiatalok jelentkezését is. Az éves prog-ram tervezésekor természetesen figyelembe vették a művelődési ház prog-ramjait, hiszen azokra is sok egyedülálló nő eljár, klubtagként így ez is egyszerűbb. A megalakulásuk óta eltelt hat hónapban már tíznél több eseményük volt: előadás az egészségről, újraélesztési bemutató és gyakorlat, valamint fogyasztóvédelmi tájékoztató.

Többször voltak a Weöres Sándor Színházban és Sopronban is, kirándultak Győrbe az adventi vásárra, a szombathelyi székesegyházban karácsonyi hangversenyen jártak. Nemrégiben a Napsugár játszóházban bowlingoztak, ez pedig olyan jól sikerült, hogy márciusban meg fogják ismételni. Szemmel láthatóan a tartalmas és változatos programok mellett a játékosság és a mozgás is kiemelt szempont a klub működésében. Jelenleg negyven taggal működik a klub, de bárkit szívesen látnak akár

egy-egy programra is.

Vargáné Patthy Erzsébet,
a hölgyklub vezetője
Fotó: VN-archív

Tagdíj nincs, a felmerülő költségeket egyénileg fizetik. Várják a férjeket, de más családtagokat is szívesen látnak.

Sokan segítenek a szervezésben, már közösségi oldaluk is van, amelyen üzeneteket és véleményt lehet cserélni.

Készülnek a nőnapi bulira, de terveik között szerepel nordic walking-bemutató, kerékpártúra, hajókázással egybekötött kirándulás a Fertő-tóra, és megismerkednek majd a golfozás alapjaival is. Tervbe vették Kútvölgyi Erzsébet anyáknapi fellépését a Püspöki Palotában, szervezik az idei színházi látogatásokat, egyebek között Fertőrákosra, a barlangszínházba, és készülnek persze minden helyi eseményre is.

Bük mindig híres volt jó közösségi életéről, örömteli, hogy újabb lehetőséggel gyarapodott a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában