170 éve

2018.03.14. 21:26

„Emeld föl fejedet büszke nép!” – Március 15. Csepregen

Évről-évre az általános iskola aulájában kerül megrendezésre a szabadságharc és forradalom előtti tisztelgés jeléül tartott ünnepség Cserpegen, 170. évfordulóra a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai „Emeld föl fejedet büszke nép!” címmel illettet műsorral készültek. 

VN

Budapest, 2017. március 15. Kokárda az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen a fõvárosi Múzeumkertnél 2017. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere ünnepi köszöntőjében kifejtette:

Március 15-e nem a kokárdákról, nem a szélben lengő zászlókról szól, hanem a hazáról, és a haza szeretetéről.

Hőseink lelkesedése, mártírhalála, hazaszeretete üzenet számunkra is, melyet a legjobban Kölcsey Ferenc szavaival lehet elmondani:

„Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe,

s fiadnak hagyd örökül ha kihúnysz:

A HAZA MINDEN ELŐTT”

A szerda délutáni rendezvényen részt vettek a város képviselő-testületi tagjai,  intézményvezetői, képviseltették magukat a civil szervezetek vezetői, de nagy számban jelentek meg a lakosság részéről is. Az ünnepséget követően a Nádasdy utcai iskola előtti 1848-as kopjafánál rótták le tiszteletüket a megemlékezők. Csepreg Város Fúvószenekarának tagjai magyar indulók kísértében helyezték el a  a város vezetői és a jelenlévők a megemlékező virágokat és koszorúkat.

A kiemelt kép illusztráció, MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában