elismerésre méltó emberek

2018.03.14. 09:22

Érdemkereszt: vasi lelkésznek, kultúrafelelősnek és kosárfonónak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában és a Földművelésügyi Minisztériumban is vehetett át elismerést Vas megyei kitüntetett március 15-e, a nemzeti ünnep alkalmából.

Bakos Ágnes

ez lesz a képalá: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2018. március 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a nemzeti ünnep alkalmából, magas színvonalú munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át mások mellett Sághy Andrásnak, a Celldömölki Evangélikus Egyházközség nyugalmazott lelkészének.

ez lesz a képalá: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2018. március 13-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Ezüst Érdemkeresztet adott a nemzeti ünnep alkalmából nyolc személynek, közöttük kettő Vas megyei. Az egyikük Filipovits Rajmund, a szentpéterfai Integrált Közösségi Szolgáltató Tér Művelődési Ház és Könyvtár kultúrfelelős munkatársa, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szentpéterfai alelnöke. A méltatása azt írja: a horvát népzene széles körű népszerűsítését szolgáló munkájáért, a magyarországi horvát közösség érdekében végzett közéleti tevékenységéért kapta a kitüntetést. A másik vasi elismert Szabó Imre, kosárfonó népművész. Bejcgyertyános község kultúrájának és a népi mesterség hagyományainak megőrzését elhivatottan szolgáló művészi munkájáért vehette át a Magyar Ezüst Érdemkeresztet a földművelésügyi minisztériumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában