KŐSZEG

2018.03.27. 21:40

Kihívások előtt áll Európa, Magyarország

Prof. dr. Schöpflin György, az Európai Parlament képviselője tartott előadást Európai kihívások címmel hétfőn a Brenner János Közösségi Ház nagytermében.

VN

A brüsszeli perspektívából beszélt Európáról, Magyarországról Schöpflin György professzor hétfőn a Kőszegi Polgári Kaszinó vendégeként. A rendezvényen jelen volt Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is. Fenntartható konfliktusmegoldási, békefenntartó rendszerként jött létre az európai integráció, amely hosszú ideig jól működött, majd az integráció maga lett a cél; a föderális gondolkodás ellentéteket szült, jelentette ki a képviselő. Az Európai Bizottságról azt mondta, 2014-ig bürokratikus képződmény volt, ma már politikailag nem semleges: egyszerre vállalja fel a gazdasági és a társadalmi liberalizmust. Komoly összekülönbözésben van Magyarországgal, ahogy a parlament is sokszor meg akar regulázni minket. A professzor szerint közel van az, hogy kezdeményezik Magyarország ellen a szankciókat is kilátásba helyező 7. cikkelyes eljárást. A migráció tovább folytatódik majd Európába, állította, és hiába mondja az elit az ellenkezőjét, az ott élők véleménye szerint a muszlimok nem igazán akarnak integrálódni, mert sokat fel kellene adniuk a kultúrájukból. Arra is van bizonyíték, hogy a később érkezők radikalizálják az ott élőket. Hozzátette: Magyarország a migránskérdésben eltér az európai fősodortól. A brexitről is beszélt: szerinte senki sem tudja, milyen következményekkel jár majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában