civilek

2018.03.20. 07:00

Körmend javát szolgálják a helybeli közalapítványok

A városban számos civil szervezet működik, segíti a kórházat vagy éppen a foglalkoztatást. A képviselő-testületi ülésen egész éves munkájukról adtak számot.

Kozma Gábor

Foto:

Bebes István polgármester beszámolója után a városért ténykedő közhasznú, illetve közalapítványok munkáját vették górcső alá a képviselők. A polgármester kiemelte: a civileknek fontos szerepük van abban, hogy Körmend jól működik, vonzó programokkal szolgál és elkötelezett a fejlesztések mellett. Elsőként A Körmend Múltja, Jelene és Jövője Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökének, Joó György Attilának beszámolóját tanulmányozhatták a képviselők. Tavaly a szervezet 8,6 millió forintot költött közcélokra. Segítették a Körmendi Napok rendezvényeit, az adventet és az AlteRába rockfesztivált. Hozzájárultak a városi Magyar-Finn Baráti Kör működéséhez, anyagilag támogatták a Rázsó szakgimnázium intézményében kialakított új kémiai labor eszközellátását. Többször segítették a rászorulókat, sportrendezvényeket támogattak.

Rendkívül népszerűek a szabadtéri színházi előadások a Batthyány-kastély udvarán. A telt házas programokat támogatják a helyi civil szervezetek, közhasznú, illetve közalapítványok is. A Körmend Múltja, Jelene és Jövője Közhasznú Alapítvány olyan nagyrendezvényeket támogat, mint az Európa Napok, AlteRába Fesztivál – vagy az októberi mozgalmas városünnep Fotó: Jámbori Tamás

 

A Batthyány Strattmann László Kórházért Közalapítvány is fontos szerepet tölt be a kisváros életében. Scheiber Mihály kuratóriumi elnök beszámolójából kiderült, hogy tavaly 2,4 millió forint értékben vásároltak az intézmény számára orvosi eszközöket. A többi között beszereztek vérnyomásmérőt, lézernyomtatót, dermatoszkópot, valamint a tüdőgondozó, a fül-orr-gégészet, a fizikoterápia, a krónikus belgyógyászat munkáját segítő eszközöket és berendezéseket.

A Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvány a közmunkaprogram megvalósítására koncentrált. Mégpedig az önkormányzatnak nyújtott 1,3 milliós támogatással, amelyről utóbbi már elszámolt a közalapítvány előtt. Bejelentették, hogy idős korára tekintettel lemondott elnöki és tagsági megbízatásáról dr. Déri Miklós. Ugyancsak lemondott kuratóriumi tisztségéről Kiss Sándor és Bicsák Jenő, mivel ők más városban élnek. A testület mindemellett meghallgatta a Körmend Közbiztonságáért Közalapítvány beszámolóját is. Ennek a szervezetnek kiemelt feladata volt az elmúlt időszakban a helyi polgárőrség munkájának támogatása és a kamerarendszer átadásának előkészítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában