negyvenezer hímzett tojás

2018.03.21. 19:22

Megnyitottak a húsvéti vásárok Bécsben is

A hagyományos kirakodóvásárok hangulatát a háttérben szóló élő zene és a gyerekprogramok teszik idén igazán egyedivé.

VN

Többféle húsvéti vásár közül választhatunk Fotó: Shutterstock

 

Húsvéti vásárok Bécsben

Múlt hét végén hivatalosan is megnyitottak a húsvéti vásárok Bécsben. A barokk környezetbe ékelt schönbrunni kastélynál található vásáron hatvan osztrák kézműves dekoratív húsvéti ajándékkínálatából válogathatnak a látogatók. Az osztrák főváros legnagyobb vására immár 16. alkalommal nemcsak a felnőtteknek, hanem a kisgyermekeknek is különleges élménnyel szolgál, hiszen ők a húsvéti nyusziműhelyben a tojáskeresés mellett marcipánból nyulakat formázhatnak, illetve virágot köthetnek, míg a szüleiket élő dzsesszkoncertekkel szórakoztatják. A tágas téren tojáshéj alakú székek marasztalnak pihenésre, miközben édes és kiadós ínyencfalatokat kínáló gasztronómiai standok látják el a látogatókat minden földi jóval. (Ostermarkt.co.at)

Többféle húsvéti vásár közül választhatunk Fotó: Shutterstock

Kalvarienbergfest

A 17. kerületben található Kalvarienbergfest nem csak a húsvéti ajándékkeresőket invitálja, hiszen itt a kreatív foglalkozásokon a fantázia és az alkotói tehetség is kibontakozhat. A jó hangulatot a háttérben szóló élő zenével garantálják a szervezők, a nyugdíjasokat pedig előadásokkal várják. (Kalvarienbergfest.at)

Holnaptól érdemes a Pratert is felkeresni, ahol ingyenes programok várják a kisgyermekes családokat. A húsvéti ünnepi programmsorozatban a gyerekek pecsétet gyűjthetnek, amelyeket később az élményparkban található játékok kipróbálására válthatnak be. Aki az összes állomás feladatát teljesíti, részt vehet a Prater nyereményjátékán is. (Praterwien.com/startseite)

Freyung téri Altwiener Ostermarkt

Aki inkább a hagyomány-őrző osztrák vásárok hangulatára vágyik, a Bécs óvárosában fellelhető Freyung téri Altwiener Ostermarkton megtalálja, amit keresett. Ott Európa legnagyobb tojáskollekciójából, több mint 40 ezer hímzett tojásból válogathat. Ezen felül számos osztrák specialitást is kipróbálhat, a húsvéti kalácstól a húsvéti bárányhúsig, de akár a kézművesek és a virágkötők termékei között is megtalálhatja az ideális húsvéti ajándékot. (Altwiener-markt.at)

Nem messze ettől a tértől található az Am Hof húsvéti vásár, ahol szintén tradicionális tojások és virágdíszek, valamint hétköznapi osztrák ételek várják a látogatókat. (Ostermarkt-hof.at)

Kiemelt fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában