Szombathely

2018.03.16. 20:12

Nyulak fából, lovas fogat: megújult a húsvéti vásár

Március 31-éig várják a látogatókat a megújult húsvéti vásárba, a Fő térre. Kulturális programok színesítik a kínálatot.

Tóth Kata

Az Ungaresca Táncegyüttes a vásárnyitón Fotó: Szendi Péter

A nagysikerű adventi forgatag mintájára idén a húsvéti vásár is több lesz, mint egy megszokott kirakodóvásár – hangzott el tegnap a Fő téri sajtótájékoztatón, miközben a színpad előtt ajándékkészítő foglalkozást tartottak a magyar hagyományőrző faművesek. Tegnap délután elindult az első lovas fogat is, amely ezentúl naponta hordja majd az érdeklődőket – a szombathelyieket Szent Márton-kártyával ingyenesen. A füves részen pedig pónilovagoltatásra várják a kisebbeket. A vásár ideje alatt kulturális műsorokról is gondoskodnak a szervezők. – A Fő téren közösen készülhetünk a kereszténység legnagyobb ünnepére. A böjti időszakban hagyományteremtő szándékkal rendez húsvéti vásárt a város – mondta köszöntőjében dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. – A harmadik a húsvéti vásárok sorában az idei. Jókedvű közösségi teret tudtunk alkotni Szombathelyen – fejezte ki örömét dr. Puskás Tivadar polgármester. Az új elemek közül megemlítette a rendezvénytér négy pontján látható másfél-két méter magas, fából készült nyulakat, a Herman Ottó középiskola diákjainak és tanárainak munkáját. Az Ungaresca Táncegyüttes előadásában magyarbődi karikázót láthatott a közönség a Boglya Népzenei Együttes kíséretével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában