Ez történt a héten

2018.03.04. 08:00

Örömzenétől jótékonyságig ért ez a hét

Tizennégy zenekart hallgattunk meg a sportházban, hírt adtunk egy két hónapos babájával egyedül maradt körmendi anyukáról és egy ötgyermekes édesanyáról is. Közben mindent beborított a szél hordta hó...

Vas Népe

Harangozó Marcell elsőként lépett a színpadra. Igazi tehetség, biztos hallunk még róla

Fotó: Szendi Péter

Hóhelyzet

A tél kezdete óta február 26-án volt a legnehezebb Vas megyében, legalábbis ami a járhatatlan utakat illeti. A viharos, olykor 70 km/órás széllökések gyakorlatilag azonnal visszahordták sok helyen a havat a burkolatra, így a korábban lezárt három útszakasz továbbra sem szabadulhatott a hó fogságából, sőt újabb szakaszokat kellett lezárni. Szerda estére normalizálódott a Vas megyei (tavaszváró) hóhelyzet.

Öröm a Zene

A tavaszvárásban zenének is örülhettünk: a Jam Music Öröm a Zene Tehetségkutató olyan sokféle zenei stílust vonultatott fel az Agorában, hogy nincs rá jobb szó, sokszínű. A Vas megyei elődöntőben 14 zenekar vett részt – körülöttük rajongótáborszerű asztaltársaságok alakultak ki. Alapvetően ez is a rendezvény célja: az ismerkedés. Zenekarok, zenekedvelők itt kapcsolatot teremthetnek. Holdosi Attila, a rendezvény szervezője ugyancsak hangsúlyozta, itt nem kell sietni, van idő foglalkozni a másikkal. Az örömzene mellett írtunk a héten egy jótékonysági kezdeményezésről is.

Harangozó Marcell elsőként lépett a színpadra. Igazi tehetség, biztos hallunk még róla
Fotós: Szendi Péter

Gyűjtés

Gyűjtés kezdődött a két hónapos csecsemővel egyedül maradt körmendi anyukának, aki autóbalesetben vesztette el párját. Sógornője, Nagy Tamara tette ki a Facebookra a felhívást „Fogjunk össze Dorináért!”. A kérés az egész országot bejárta, még a határon túlról is írtak, kérdezik, hogy miben segíthetnek, már érkeztek kisebb-nagyobb összegek a megadott számlaszámra. Tamara a párjával Körmend több pontján – benzinkutakon, boltokban, ételbárban, bútorgyárban – gyűjtőládát helyezett el, tervezik, hogy Szombathelyen és Szentgotthárdon is tesznek ki hasonló cipősdobozokat.

Nagy Tamara megmozgatja Vas megyét: gyűjtőládákat helyezett el a körmendi benzinkutakon, boltokban, barátok révén Szombathelyen és Szentgotthárdon is szervez hasonló gyűjtést, Vasváron egy ismerős lány már vállalta Fotó: Nagy Jácint

 

Iszak Renáta

Egy másik anyukáról is írhattunk a héten, pontosabban egy csodáról az oladi városrészből: van egy család, amelyik öt gyerekkel indul sétálni, közülük kettő ikerpár. A volt röplabdázó Iszak Renáta dupla babakocsit tologat a férjével, Koltay Jánossal, és még három óvodás veszi őket körül. Az emberek rácsodálkoznak: „Mind a tiéd?” A hatéves Dorka meg ezen csodálkozik: „Anyu, miért kérdezi mindenki, hogy mind a tiedek vagyunk-e?”. Ami nekik természetes, a kívülállóknak nem az. Még a famílián belül is különleges, mert vannak ikrek, de két ikerpár egy családban sehol nincs. A felmenők között a férj nagybátyja és nagynénje ikrek, és Renáta keresztanyjának is ikerfiai vannak, az egyiküknél szintén ikrek születtek hat éve, Renátáék pedig „dupláztak”.

Máté (4), Matyi (6), Iszak Renáta (37) a féléves Lizával és Lucával, jobbról Dorka (6) Fotó: Nagy Jácint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában