Fitt Gotthárd

2018.03.03. 19:20

Rubint Rékát a kemény mag mindenhová követi – Nem diétáznak, csak sokat mozognak

Óriási ováció és füttyszó fogadta a „nagy átalakító” személyi edzőt, Rubint Rékát szombaton délután a Széchenyi Általános Iskola Sportcsarnokában, ahol először rendezték meg a Fitt Gotthárd – Mozgással az egészségért Városi Egészségnapot.

Merklin Tímea

Mindenhonnan érkeztek

A küzdőtéren több száz nő ugrált együtt a csupa izom Rubint Rékával, voltak, akik Szombathelyről, Zalaegerszegről, Körmendről utaztak ide, hogy vele mozoghassanak. Nem véletlenül őt választották tavaly a 10. legbefolyásosabb magyar nőnek a médiában. Réka varázsolt az alakreform edzésen: egy idő után lejött a színpadról, hogy közvetlenebb kapcsolatot létesítsen rajongóival, aztán be is állt közéjük, egymás kezét fogva is táncoltak egy kicsit, sőt nemcsak instrukciókat adott a mikroporton keresztül, hanem bele is énekelt az LGT-számnál: „Ringasd el magad!” Mindez a kivetítőn nagyban is látszott további motivációként. A jókedvű, dinamikus és rendkívül intenzív edzés alatt a népes csapat szélső soraiban kis idő múlva a vizes kulacsukért nyúltak a hölgyek. Volt, aki azért állt ki kis időre, hogy közeli fotókat és videó felvételt készítsen Rékáról.

Fiatalok és idősebbek egyaránt érkeztek Rubint Réka tornaórájára Fotó: Szendi Péter

Az első sorban a kemény mag táncolt, azok, akik mindenhová követik Rékát a programjaira. Előzetesen Szanyiné Hagymási Héditől (45) megtudtuk: 7-8 éve jár Réka tornájára, körmendi származású, Keszthelyen lakik, és onnan minden héten Budapestre utazik Réka keddi óráira, legalább 30 táborában részt vett. Nemkülönben azok a nők, akik ide is eljöttek utána, és más vidéki megjelenéseire is kísérik. Hédi végzett aerobic edző, Körmenden tart órákat, ide körmendiekkel, szombathelyiekkel érkezett, van köztük egy kanizsai lány is. Mindig igyekeznek az első sorba állni a programokon.

-          Réka kedvessége, közvetlensége nagyon inspiráló, sok erőt és jó tanácsot kapunk tőle, nagyon szeretjük az órái hangulatát. Ahogy ő mondja: „testileg elfáradunk, de lelkileg felszabadulunk – nyilatkozta Hédi, akinek a foglalkozása könyvelő és adótanácsadó, meggyőződése, hogy azért tud nagyon sokat dolgozni, mert Réka tornáját csinálja, ez teljesen kikapcsolja, feltölti.

Puszival, öleléssel penderül be a lányok, asszonyok közé Molnárné Kovács Andrea (52), aki szentgotthárdi, őt nemcsak Réka, hanem többféle mozgás érdekli, szabadidejében spinningel, step aerobicra jár, és szereti a csoportos mozgás órákat. Kétszer-háromszor edz hetente, amint mondta, a mozgásból nem lehet kiöregedni.

Rengeteg érdeklődő jött Rubint Réka tornaórájára 

Réka szentgotthárdi óráján a legkülönbözőbb életkorú nők vettek részt, a fonott copfos és színes hajú kislányoktól, a sportos alkatra sokat adó hölgyeken át az idős asszonyig, akinek lehet, hogy egy bakancslistás, régi vágya teljesült most.

A rendezvényre 250 érdeklődő regisztrált, nem számítva a gyerekeket. Legalább százan már zumbáztak Solymosi Barbarával is, akinek a fél órája lényegében a bemelegítés volt Réka programjához, amint  Szatmári Orsolya alakformáló tornája is. A zumbán a sok nő között egy (egyetlen!) fiatalember tűnt fel, aki  végig keményen táncolt, amint kiderült, az  edzőnő barátja, Hatos Balázs. A fiatal pár elmondta: a zumbához semmilyen háttértudás nem kell, a lényeg, hogy „szeresd a zenét, a táncot”. Ezen a napon több százan voltak ilyenek.

Károly Andreától, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnökétől megtudtuk: az Egészségfejlesztési Irodával nem ez az első közös programjuk, több sikeres egészség- és sportnapot szerveztek már együtt. Látva, hogy van erre igény, jött az új ötlet: a Fitt Gotthárd, amihez szerettek volna egy sztárvendéget, ezért hívták meg Rubint Rékát, akiről tudták, hogy nagy közönséget vonz.

 

Az egészséges életért

Az Egészégfejlesztési Iroda vérnyomás-, vércukor-, és testzsír-mérést szervezett a sportcsarnokba ezen a napon, volt dietetikai tanácsadás. Kipakolt a könyvtár kölcsönözhető kötetekkel a tudatos fogyásról, a fiatalság megőrzéséről, az egészséges táplálkozásról, a mozgás fontosságáról. Horváth Tiborné Ági elmondta, hogy más rendezvényekre is ki szokott jönni a könyvsarokkal, de nemcsak a könyveket nézegetik, hanem óriási kereslet mutatkozik a pozitív gondolatok iránt, amiket kosárban cetlikre írva kínál. Nagyon szeretnek húzni a kosárból az emberek, hogy sosem tud annyi cédulát gyártani, hogy elég legyen.

A nap Werderits Edina egészségvédő tornájával zárult, a gyerekeket az ugrálóvárakon kívül Putyi bohóc szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában