A nők ünneplése és évértékelés

2018.03.11. 10:00

Számot vetetettek és előre is tekintettek a nagygeresdi éves falufórumon

 Idén is nőnapi köszöntő színesítette az évindító fórumot: szó volt a megvalósult beruházásokról, tervekről, és köszöntötték a nagygeresdi lányokat, asszonyokat.

Bakos Ágnes

Németh Zoltánné Ágh Pétertől kapott egy szál tulipánt, a háttérben az ugyancsak virággal kedveskedő Németh Lajos polgármester Fotó: Szendi Péter

Sikeres volt a falukirándulás, a színházlátogatás, és hét csapat nevezett az első Geresdi fakanál néven megrendezett főzőversenyre – idézte fel a közös programokat Németh Lajos, Nagygeresd polgármestere. Jelentős beruházásoknak örülhettek a nagygeresdiek, például tavaly fejeződött be mindkét sírkert felújítása, új kapuk készültek, és a temetőhöz vezető utat is rendbe tették. Novemberben falubuszt vásároltak, a focipálya áramellátását pedig egy mobil villanyszekrény biztosítja már – sorolta a polgármester.

Az önkormányzat önerőből tavaly 9 millió forintot költött fejlesztésekre – vont mérleget Németh Lajos. Az önkormányzati kassza bevételi oldaláról elmondta: mintegy 1,7 millió forint jelenleg a kintlevőségük az iparűzési, az építmény- és telekadóból. Kettő kivitelezés előtt álló tervet is sorolt: az egyik, hogy mindkét temetőben urnafalat emelnek, a másik pedig az, hogy kerítést kap a faluház. Nyusziváróval kezdődik az idei nagygeresdi programok sora, majd lesz győri színházlátogatás, gyereknap, és megvan már a falunap időpontja is: július 28-án ünnepelnek Nagygeresden. Különleges lesz az idei falunap, hiszen a község egyesítésének 90. évfordulóját ülik.

Németh Zoltánné Ágh Pétertől kapott egy szál tulipánt, a háttérben az ugyancsak virággal kedveskedő Németh Lajos polgármester Fotó: Szendi Péter

- Nagygeresd egy olyan település, ahol élet van, legyenek rá büszkék – méltatta a mozgalmas beszámolót Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Kiemelte a nagygeresdi beruházások közül az útépítést, amelyre hazai forrásból nyert 12 millió forintot a község. Emlékeztetett a kormány önkormányzati adósságrendezési programjára, hiszen mint jól gazdálkodó falu, Nagygeresd az adósságkonszolidáció kedvezményezettje volt, abból a pénzből készülhetett el a temetőhöz vezető út. A település gazdálkodása mellett a falu hölgyeit is méltatta a képviselő: hiszen a fennmaradás zálogai a nők, így fogalmazott. Egy-egy szál tulipánnal lepte meg a nemzetközi nőnap alkalmából a nagygeresdi asszonyokat, lányokat Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában