támogatás

2018.03.04. 09:00

Tizenegy vasi település kap vis maior forrást

A vis maior pályázati forrás első köréről döntött februárban dr. Pintér Sándor belügyminiszter, a döntési listát pedig most tették közzé. Kiderül belőle, hogy 54 kérelmet hagyott jóvá a tárcavezető, összesen 652,8 millió forint értékben.

Bakos Ágnes

Vasváron út, közmű és azok műtárgyai felújítására igényeltek támogatást, 3,2 millió forintot kapnak

Fotó: Vincze Kornél

Az 54 támogatott önkormányzatból 11 Vas megyei, összesen 66 millió 220 ezer forinton „osztoznak” a vasi kedvezményezettek.

A legmagasabb összegű támogatás Vasban Sitkéé: útrekonstrukcióra, ár- és belvízvédelmi munkákra mintegy 29,3 millió forintot kap a község. A második legnagyobb összegű támogatást Felsőcsatár tudhatja magáénak, 8,4 millió forintot, közműjavításra költik. Felsőszölnök 8,3 millió forintot kap a vis maior keretből, csak útfelújítást jelölt meg az önkormányzat, azt végzik el a belügyi különforrásból. Velemér ugyancsak útfelújításra költi a 3,8 millió forintot, Vasszécseny védekezést jelölt meg forrásigénynek, a megítélt összeg 3,3 millió forint. Vasvár út, közmű és azok műtárgyai rekonstrukciójára kap 3,2 millió forintot, Narda védekezés, önkormányzati épület, út és közmű tárggyal 2,9 millió forinttal számolhat.

Vasváron út, közmű és azok műtárgyai felújítására igényeltek támogatást, 3,2 millió forintot kapnak
Fotós: Vincze Kornél

Szintén milliós tétel Tanakajd és Őriszentpéter támogatása: előbbi 2,7 millió, utóbbi mintegy 2,5 millió forinttal számolhat a vis maior alapból.

Kettő Vas megyei önkormányzat önkormányzati épület rekonstrukciójához igényelt vis maior forrást, és kapnak is: Sorokpolány 808 ezer forintot, Celldömölk pedig 706 ezer forintot.

A „szomszédok” közül Győr-Moson-Sopron megyéből egy település, Zala megyéből kilenc, Veszprém megyéből pedig kettő önkormányzat kedvezményezett az idei első vis maior forrásból a Belügyminisztérium döntése értelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában