készülődés

2018.03.10. 18:22

Tojásfa piros biciklivel – A köcski varázsdoboz működik

Szombaton délelőtt lélegző szántóföldek között, tiszta kék ég alatt érkezünk Köcskre, ahol egyszer csak kedvünk támad megállni, mélyeket lélegezni.

Ölbei Lívia

A főutcán színes, vidám tojásfa  – vagy inkább tojásbokor – csinál jókedvet az utazónak, a derekához  vagány, tűzpiros bicikli simul: dehogy akar elindulni. A kapu mögül kiragyog egy kedves mosoly: tulajdonosa Tulok Alexandra, aki azt mondja, akkor díszítette föl a fát, amikor még mindenfelé hó volt – de azt gondolta, lesz, ami lesz, nem vár tovább. És tessék! A tojásfa csodát csinált. A piros bicikli különben állandó kellék, kosarában ősszel töklámpás világít, akkor is érdemes elkanyarodni errefelé. Alexandra a saját – meg a falu, meg az utazók és átutazók – kedvére ismétli meg minden tavasszal és ősszel az ünnepváró rituálét, egyébként pedig a helybeli Varázsdoboz Egyesület tagja. Csoda, hogy képes a varázslásra? De képesek a köcski gyerekek is, akik a kanyarban nyuszikat ültettek az út mellé, örülni a tavasznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában