kiváló fotóriporter

2018.03.13. 20:41

Unger Tamás az idei sajtónapi nívódíjas

A Vas Népe szerkesztőségének idei sajtónapi nívódíját Unger Tamás fotóriporter vehette át kedden. Az elismerésről lapunk munkatársai titkos szavazással döntöttek.

Tóth Kata

Fölényes győzelem

A díjat a sajtónap alkalmából házi ünnepségünkön adta át Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő. Fölényesen nyert Tamás, ő kapta a kollégáktól a legtöbb szavazatot, árulta el köszöntőjében a főszerkesztő, aki az üvegplakett mellé kétéjszakás, két fő részére szóló zalakarosi üdülési utalványt nyújtott át. – Meghatódtam, nagyon jólesik, hogy így gondolkodnak rólam azok, akikkel nap mint nap együtt dolgozom. Szeretem a munkámat, a szabadságot és a felelősséget is, ami ezzel jár – mondta a díjazott, és azt is bevallotta az ünnepségen, nem érzi jól magát, ha a középpontban kell lennie, sokkal jobb a kamera túloldalán.

Unger Tamás fotóriporter a díjjal Fotó: Szendi Péter

Precíz, pontos, lojális

- 2014 augusztusa óta dolgozik a Vas Népénél Tomi, aki egy fotósdinasztia sarja, és ez látszik a munkáján. Precíz, pontos és lojális. Jó vele együtt dolgozni, mert megbízható, komolyan vesz minden feladatot, a látszólagos lazasága mögött állandó koncentráció van – Szendi Péter, a fotórovat vezetője jellemzi így kollégája teljesítményét, akiről mindenki tudja, szívesen megy bárhová „terepre”, de a sportesemények villanyozzák fel igazán. Ott a századmásodpercet kell megfogni a pályán történt mozdulatsorban.

Horváth Erika, a tavalyi nívódíjas gratulál Unger Tamásnak, aki az idén érdemelte ki kollégái elismerését Fotó: Szendi Péter

- Tomi nagy ajándék a sportrovatnak, talán mi adjuk neki a legtöbb megbízást. Ritka, hogy egy megyei napilapnál olyan fotóriporter dolgozzon, aki érti és műveli is a sportot, ő ilyen. Pontosan tudja, hogy melyek a jó pillanatok egy mozgássorban, ezeket emeli ki, amit a sportolók is nagyra értékelnek. Hallatlan a munkabírása, nincs lehetetlen a számára, és mindig számíthatunk rá – Horváth Erika rovatvezető dicsérő szavai ezek.

- Rengeteg kép készül minden eseményről, és bőven lehet közülük válogatni. Tomi megörökíti a játék közben történteket, az értékes nézőtéri pillanatokat: maximalista, pedig sokszor nincs könnyű dolga. Ráadásul a játékosok is örülnek, ha ő érkezik fotósként – így vélekedik Pum András, a sportrovat újságírója, aki elsősorban focimeccseken és vízilabda-mérkőzéseken dolgozik együtt Tamással.

Ölbei Lívia szerkesztő egy – bővíthető – mondatban foglalja össze Tomi lényét és lényegét: „Profi, szelíd és lelke van.” Gratulálunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában