árvíz

2018.04.16. 07:55

A minősítő gyakorlat alatt nyúlgátat is építettek a mentőcsoportok tagjai a Dózsaligetben

Nemzeti minősítő gyakorlatot végeztek pénteken és szombaton az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport és a Csákánydoroszlói Települési Mentőcsoport tagjai.

VN

Épül a nyúlgát: Bedőcs Tibor és Papp Milán is töltötte a zsákokat a Dózsaligetben szombaton reggel Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

 

Épül a nyúlgát: Bedőcs Tibor és Papp Milán is töltötte a zsákokat a Dózsaligetben szombaton reggel Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

A gyakorlat forgatókönyve nem ismeretlen, mondhatni, az élet írta: a térségben lehulló nagy mennyiségű csapadék és a Rába völgyében kialakult rendkívüli árvíz levonulása miatt mozgósítani kellett a területi rendeltetésű Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoportot és a Csákánydoroszlói Települési Mentőcsoportot. Több helyszínen és több időpontban, folyamatosan dolgoztak a csapatok. Az első kárhelyen eloltottak egy lángoló gépjárművet, és az egészségügyi alegység bevonásával ellátták a „közúti baleset” során a járműbe beszorult sérülteket, eltávolították a baleset következtében megdőlt fát. Megtámasztották a megcsúszott vízelvezető rézsűjét, nyúlgátat építettek, buzgárt fogtak el, lakóházat védtek a víztől, és embereket telepítettek ki az árvíz sújtotta területről. A műszaki és kárfelszámoló egység romosodott épület falát támasztotta meg. A két napon öt kárhelyszínen 110 ember dolgozott folyamatosan, összesen 36 órán keresztül – a gyakorlatot megfeleltre értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában