A technika lehetőségei

2018.04.12. 21:01

Dunántúli tantárgyi verseny technikából az ELTE SEK dísztermében

A dunántúli megyék legjobbjai vettek részt azon a technikaversenyen, amelyet az ELTE SEK dísztermében rendeztek meg csütörtökön .

SZMK

Ördög Levente a versenyen Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

 

A város, a település jövője attól függ, hogy milyen az oktatása – jelentette ki Puskás Tivadar polgármester a technikaverseny dunántúli döntőjén, ahol méltatta a vasi megyeszékhely általános, közép- és felsőfokú oktatási intézményeinek munkáját. Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központjának osztályvezetője elmondta, hogy az egész Dunántúlt felölelő technikaverseny létrehozásának az volt a legfontosabb célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a tantárgyban rejlő lehetőségekre. Hozzátette: ez az egyetlen olyan verseny Magyarországon, amely nem országos és nem szűkebb régiós, hanem kifejezetten dunántúli merítésű.

Ördög Levente a versenyen Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

A modern technika vívmányaival, annak alapjaival legkorábban általános iskolában, a technikaórákon ismerkedhetnek meg a tanulók, ezt később a gépészmérnök- és informatikaképzés követheti – hangsúlyozta Németh István, az ELTE SEK koordinációs rektorhelyettese. A gyerekekhez szólt köszöntőjében Balázsy Péter megyei jegyző: elmondta, hogy tehetség, szorgalom és kitartás is kell a sikerhez.

Amíg a 18 diák versengett a győzelemért, a technika egyik legújabb vívmányával ismerkedtek a kísérőtanárok és a szülők. A Németh László Kollégium laborjában a 3D-s nyomtató működését ismerhették meg elméletben és gyakorlatban egyaránt, de megtudták azt is, hogyan lehet ezt a modern technológiát alkalmazni az általános iskolai tanórákon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában