modernizálás

2018.04.16. 11:30

Komplex beruházással újult meg az egészségház Bőben

A helyiek és a környékbeliek életminőségét javítja a komplex beruházás: közösségi létesítmény, az egészségház újult meg.

Tóth Kata

Hajós Attila, Ágh Péter és Majthényi László az egészségház avatásán Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

A most átadott, megújult egészségház a ’70-es évek elején épült orvosi rendelőnek, a körzeti védőnői szolgálat is abban működik, több község lakóit kiszolgálja. Az elmúlt több mint negyven év szükségessé tette a felújítást, és bár kisebb karbantartások történtek, a mostani volumenűre pályázati forrás nélkül nem lett volna képes a település.

Hajós Attila, Ágh Péter és Majthényi László az egészségház avatásán Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

22,75 millió forint kormányzati támogatást kapott a projekt. A kivitelezés során megújult a komplett tető, kicserélték az összes nyílászárót, 15 centis hőszigetelést kapott az épület; új kondenzációs kazán, külön szabályozható fűtési rendszer és napelemek gondoskodnak az energiahatékonyságról. Akadálymentes lett a bejárat, a mosdó és a parkoló, több mint 1 millió forintból korszerű eszközöket vásároltak. Belülről is megszépült, komfortosabb lett az épület. Megújultak a vizesblokkok, a váró, és járdát is építettek. A saját erőhöz segítségül hívták a társtulajdonos önkormányzatokat – Chernelházadamonyát és Górt -, ők is hozzájárultak a kivitelezéshez, így összességében 35 milliós beruházás valósult meg – ismertette Hajós Attila polgármester szombaton az egészségház felújításának történetét. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke emlékeztetett: csaknem 160 hasonló projekt van a megyében, amelyek mind a helyben élők életminőségét javítják. Ágh Péter országgyűlési képviselő – utalva az elmúlt évek és a közeljövő bői fejlesztéseire – úgy fogalmazott: – Komoly munkában vagyunk, amelynek az a lényege, hogy egyre modernebbé váljanak a Vas megyei kistelepülések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában