Nagytakarítással kezdődött

2018.04.28. 08:00

Elstartoltak az Európa Napok Körmenden

Ragyogó napsütéssel és a tavaszi nagytakarítási akcióval vette kezdetét tegnap délelőtt a május 1-jéig tartó Európa Napok.

MP

A hulladékgyűjtés után a városgondnokság munkatársai szállították el az összegyűjtött hulladékot Fotó: Jámbori Tamás

– A Szabadság téren fiatalok és idősebbek egyaránt felsorakoztak, hogy együtt tisztítsák meg a várost a szeméttől. Az elmúlt években ennek már nagy hagyománya van – mondta el Bebes István Körmend polgármestere. Az Európa Napok két pillérre épül: a környezetvédelemre, a környezettudatosságra való nevelésre, valamint a nemzetközi kapcsolatok erősítésítésére, az európai nemzetek sokszínűségének bemutatására. Míg kint a szabadban a dolgos kezek munkálkodtak, a Batthyány Örökségközpontban kezdetét vette a Rába-parti zenei diákfesztivál. A program alapja az Éneklő Ifjúság zenei mozgalom, amely a közös éneklés élményének megszerettetését és széles körben való elterjesztését szerette volna elérni.

A hulladékgyűjtés után a városgondnokság munkatársai szállították el az összegyűjtött hulladékot Fotó: Jámbori Tamás

A magyar énekkari mozgalmat Kodály Zoltán és Bartók Béla művei világszínvonalra is emelték. Ennek alapján Körmend mellett több vasi településről, így Szombathelyről, Sárvárról és Szentgotthárdról is érkeztek komolyzenei tanulmányokat folytató fiatalok a Rába-parti városba. A tanulók szólóének, szólóhangszer, hangszeres kamaracsoport, kamarakórus és zenekar, valamint énekkar kategóriákban mutatták be tudásukat karnagyaik és felkészítő tanáraik irányítása, kísérete mellett. Idén a fesztivál Erkel Ferenc 125 évvel ezelőtti és Rossini olasz zeneszerző 150 évvel ezelőtti halálának évfordulójáról emlékezett meg.

Az est folyamán a Gargantua alapozta meg a hangulatot, majd a Ladánybene 27 tette fel az i-re a pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában