revitalizációs pályázat

2018.04.27. 14:42

Gondozott már a Bükkföldi hegy

Második zártkerti revitalizációs pályázatát zárta Csehimindszent: rendezett az önkormányzat kertje, már bor is készült a szőlőből és többen követik a példájukat a hegyen.

Bakos Ágnes

Merre találjuk?

A településről kiérve jobbra föl, aztán a szobornál még egy kanyar, onnan is fölfelé, majd a kőkeresztnél már kitűnik a gondozott Bükkföldi hegy: Csehimindszent a zártkerti revitalizációs programban vásárolt és tett rendbe területeket.

Második

A második programot zárták – számolt be a Vasi-Hegyhát településvezetőinek Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere. Most például kerítést építettek és már készült bor az itt termesztett szőlőből. Tapasztalják már a fejlesztések hasznát. Felhozták ide az iskolásokat, akik szájtátva nézték a szelídgesztenyefát – természetközelbe kerültek. És az sem mellékes, hogy két-három fiatal is elkezdett dolgozni a területe rendbetételén a környéken.

Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere mutatta meg a település gyümölcsösét V. Németh Zsoltnak Fotó: Bakos Ágnes

– Amerre ellátunk, kezd rend lenni – nézett körbe a polgármester. Ezt, a megőrizendő mozaikos tájat emelte ki V. Németh Zsolt is. A térség országgyűlési képviselője oázisnak nevezte az ilyen szőlőhegyeket, és többszörös hasznukat sorolta. Ne vesszen el termelési potenciálként, maradjon meg a tájvédelem miatt, és nem utolsó sorban, hogy ne csak génbankokban legyenek fellelhetőek a tájra jellemző gyümölcsfajták. A turizmust is említette: hiszen ez a táj nem olyan, mint a felkapott borvidékek – meg lehet őrizni a világát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában