hat új háziorvos

2018.04.07. 08:52

Javult az egészségügyi alapellátás Vas megyében

Tizenhét Vas megyei településen javult az egészségügyi alapellátás infrastrukturális háttere, négy plusz kettő településen sikerült betöltetni tartósan üres háziorvosi praxist – összegezte Rétvári Bence államtitkár Ágh Péter országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

Vas Népe

Fotó: Pixabay

– Egy olyan kistelepülési térségben, mint amilyen a miénk, nagyon fontos, hogy megerősítsék a háziorvosokat, akik a legközelebb vannak az emberekhez – írta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

A Vas megyei alapellátásra kérdezett rá az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, Rétvári Bence államtitkár válaszolt: – Prioritásként kezeli a kormány az egészségügyi alapellátás meg-erősítését. Vas megyében majdnem 1,7 milliárd forintot fordítottak az alapellátás fejlesztésére. Például Kőszegen több mint 220 millió forintból épült egészségház, Vasváron kistérségi hatókörű egészségház készült. Vönöck, Nagysimonyi, Magyarlak, Söpte, Bő, Vámoscsalád, Nádasd, Kemenesmagasi, Őrimagyarósd, Kenyeri, Hegyfalu és Alsószölnök: ezek azok a vasi települések, ahol az egészségügyi alapellátás körülményeit, infrastrukturális hátterét újították fel 15 millió és 23 millió forint közötti értékben. Rábahídvég, Szentpéterfa és Szeleste településeken pedig ugyanerre mintegy 85 millió forintot költöttek. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy Szombathelyen mintegy 700 millió forint támogatással készülhet új egészségügyi alapellátó központ.

A válaszban az államtitkár sorolja még: megemelték több településen a járóbeteg-szakellátás óraszámait és új szakellátásokat vezettek be. Az orvosokról is szól a válasz: Vas megyében 2014 és 2018 között letelepedési pályázattal Őriszentpéter, Szentgotthárd, Uraiújfalu és Horvátzsidány településekre találtak háziorvost az addig tartósan betöltetlen helyekre. Csörötneken és Vasváron pedig fogorvosi praxist sikerült betölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában