Bor és elegancia

2018.04.16. 08:51

Kőszegen is kihirdették a városi borverseny eredményeit

A III. Bor-Korzón kihirdették a városi borverseny eredményeit, és kiderült, az idén melyik tétel lett a Hölgyek Bora.

Tóth Kata

A Hölgyek Bora címet a Frank-pincészet blauburgere kapta, Huber László gratulál Frank Jánosnak. A háttérben Stefanich Petra és Orbán-Tóth Adrienn Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

 

A Hölgyek Bora címet a Frank-pincészet blauburgere kapta, Huber László gratulál Frank Jánosnak. A háttérben Stefanich Petra és Orbán-Tóth Adrienn Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

- Meg kell teremteni a kőszegi bor presztízsét. A prog-ram célja az, hogy közelítsük a minőségi bort fogyasztókat és a minőségi bort készítőket. Legyen egy mustra, amelyen meg lehet kóstolni azoknak a gazdáknak a borait, akik kereskedelmi forgalomba hozzák a nedűt. Turisztikai szempontból sem elhanyagolható, ha a kőszegi bor által gasztronómiai élményhez juttathatjuk az idelátogatókat – mondta Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója a szombati Bor-Korzón, amelyet harmadik alkalommal rendeztek a városban. Elegáns környezetben, a vár lovagtermében a kistérség kilenc pincészete mutatta be legújabb palackos borait. A helyszínen bárki megnézhette digitális formában a Szőlő Jövésnek Könyvét, és tematikus blauburger-kóstolót is tartottak.

A Kőszegi Borbarát Klub szervezte a városi borversenyt – szombaton este a Bor-Korzón hirdettek eredményt. A fehérborok versenyében Mándli Tibor cserszegi fűszerese, a rozék közül ifj. Alasz László kékfrankos rozéja, a vörösboroknál pedig Stefanich Kornél kékfrankosa nyert. A Hölgyek Bora címet az idén egy vörösbor érdemelte ki: a Frank-borászat blauburgere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában