VN-RENDEZVÉNY

2018.04.06. 09:00

Lélegzetelállító produkciók a manézsban és a kupolában

Díjnyertesek a porondon című új műsorával érkezett a városba a Hungária Nagycirkusz. A csütörtök esti előadáson idomított egzotikus állatok és vicces bohóc is fellépett.

Tóth Kata

Leila, a négytonnás ázsiai elefánt hátán Carmen, előttük Christian, az idomár Fotó: Szendi Péter

Fűtött nézőteret garantáltak a szervezők, és nem kellett csalódnunk – jól jött a kellemes meleg a produkció elején. Később magától felforrósodott a hangulat, ami nem csoda: szenzációs új műsorral, világszámokkal várta vendégeit tegnap este az ország egyik legnagyobb utazó cirkusza.

Leila, a négytonnás ázsiai elefánt hátán Carmen, előttük Christian, az idomár Fotó: Szendi Péter

Állatok sokasága fordult meg a porondon: indiai elefánt, bengáli tigrisek és oroszlánok, köztük egy 250 kilós afrikai fehér oroszlán. Manuel Farina lépett fel idomított állataival. Gianni Dambrosio, a szabadidomítás nagymestere is porondra lépett. Állatainak szépsége és fegyelme elkápráztatta a közönséget: holland frízek és andalúz lovak vágtáztak a manézsban. A humorról a híres bohóc, Christian Folco gondoskodott.

 

Felejthetetlen élmény az artisták és kötéltáncosok rendkívül színvonalas, igényes előadása. Drótkötél-egyensúlyozó produkciójukat nyolc méter magasan, a kupolában adták elő. Az új műsor igazán extrém produkcióját a Kolumbiából érkezett Losada-csoport mutatta be: halált megvető bátorsággal egy halálgömbben motoroztak.

A szünet után Ipacs Bence plébános megáldotta a cirkusz sátrát. Még három napig vendégeskedik a nyolcadik generációs cirkuszdinasztia a városban, vasárnap 15 órakor kezdődik az utolsó előadásuk. Ne hagyják ki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában