"FELCSÚT POLGÁRA MARADOK"

2018.04.24. 09:45

Lemondott tisztségéről, visszavonul a közélettől Mészáros Lőrinc

Lemondott tisztségéről Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere. Az üzletember döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta a község alpolgármesterét és jegyzőjét.

GO, MI

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút polgármesterévé, most visszavonul Fotó: Éberling András

Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselő-testület is hivatalos tájékoztatást kap a településvezető lemondásáról.

Döntésének okairól a nagyvállalkozó a Magyar Időknek elmondta, az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek. E mellett még a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is elnöke, s mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani, ezért a polgármesteri feladatokat már nem tudja a jövőben felelősséggel ellátni.

Az üzletember bízik abban, hogy visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést. Ahogy Mészáros Lőrinc fogalmazott, abban bízik, lemondásával és közszereplői státuszának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút polgármesterévé, most visszavonul Fotó: Éberling András

Mészáros Lőrinc azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat. Benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja majd vinni a megkezdett programokat, el tudja érni mindazt, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé.

Az alpolgármester egyébként csak névrokona Mészáros Lőrincnek. A lemondott polgármester szerint a település nagyon jó úton halad, óriási fejlődésen ment keresztül regnálása alatt, egy prosperáló, biztos lábakon álló települést ad át. A megvalósulás küszöbén álló terveik között szerepel még egy új bölcsőde és iskola felépítése, ebben is segít majd megválasztott utódjának.

Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le!

– fogalmazta meg lokálpatrióta hitvallását.

– Minden erőmmel azon leszek, hogy támogassam az itt élőket, az alapítványaim például hosszú távra rendezkedtek be. A Vál-völgyi fiatalok tanulását ösztöndíjjal segítjük, vissza nem térítendő támogatást nyújtunk nekik lakásépítésre, felújításra. Éves szinten közel ötszázmillió forintot osztunk így szét. A közélettől való visszavonulásom tehát nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám – hangsúlyozta a leköszönő polgármester.

Arra a fölvetésre, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, nevetve csak annyit mondott: – Húszezer embernek adok munkát, megélhetést. Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül fölnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd.

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút község polgármesterévé, tevékenységét társadalmi munkában látta el, vagyis munkájáért nem vett fel fizetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában