felújítás

2018.04.04. 14:00

Megújul a főút – A beruházás mintegy félmilliárd forintba kerül

Elkezdődhet a Sárváron áthaladó főút teljes felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már átvette a munkaterületet, hogy a komplex útfelújítási prog-ramban két ütemben, állami forrásból biztosított félmilliárd forintos költséggel megkezdje a kivitelezést.

Pajor András

A városon áthaladó főútvonal félmilliárdos, két ütemben zajló felújítási szakaszhatáránál Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Máhr Tivadar alpolgármester Fotó: Pajor András

Beruházás

A beruházás során a Szombathelyi úti vasúti átjárótól a fürdőig – két szakaszban – teljesen felújítják a főút aszfaltburkolatát. Az első ütemben a Fekete-híd utcai jelzőlámpás csomóponttól az Ady Endre utcáig tartó több mint egy kilométeres szakasz újul meg. A munkálatok során a meglévő szegélyek között kilenc centiméter vastagságban új aszfaltréteget építenek be. A befejezés – a tervek szerint – júliusra várható.

Második

A főutca második, az Ady Endre utcától a Szombathelyi úton lévő vasúti átjáróig tartó szakaszának kivitelezése – amelynél az önkormányzat csaknem 100 millió forintos értékben már különböző közműcseréket elvégeztetett – várhatóan augusztusban kezdődik.

– Nem olyan régen volt, amikor átadhattuk a Sárvárt az M86-ossal összekötő fő-utat, és most ezt a munkát folytatjuk azzal, hogy a városon áthaladó főutcát is felújítjuk. A beruházás mintegy félmilliárd forintba kerül. A kivitelezés hazai forrásból valósul meg, az adófizetők pénzéből, a kormány döntésének köszönhetően. Az eredmény önmagát fogja igazolni, hiszen a megszépült út hozzájárul a városról alkotott pozitív kép további javításához is – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő az útfelújításról.

A városon áthaladó főútvonal félmilliárdos, két ütemben zajló felújítási szakaszhatáránál Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Máhr Tivadar alpolgármester Fotó: Pajor András

Türelem!

Kondora István polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervezett munkák az itt élők részére számos kényelmetlenséggel fognak járni, ezért szükség lesz mindenki türelmére és megértésére a városon áthaladó út építésének ideje alatt.

– Szerencsés helyzetben vagyunk mi, sárváriak, hiszen a városban egy időben több önkormányzati és állami beruházás is zajlik. Már nagy szükség volt erre a felújításra, hiszen az autók nagyon tönkretették a főút felületét. Nagyon örülünk, hogy az ötvenéves városunk ősztől egy jó minőségű fő közlekedési útvonallal rendelkezik majd – húzta alá Sárvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában