átadták

2018.04.05. 07:00

Megújult a Sárvári Járási Hivatal épülete

Megújult az utolsó vasi kormányhivatali épület is. A 77 millió forintos beruházással korszerűbb lett a járási hivatal épülete.

Budai Dávid

Átadták

Átadták szerdán délelőtt a Sárvári Járási Hivatal 71 millió forintból megújult épületét. Ezzel lezárult az a program, amely a Vas megyei kormányhivatalok energetikai megújítását célozta, és amelyben összesen 11 épület újult meg. – Minden felelősen gondolkodó polgár tapasztalhatja, hogy az elmúlt években jelentős átalakítási és megújítási munka folyt az országban. A területi államigazgatás is korszakos átalakításon ment át, hatékonyabb lett szervezetében és működésében egyaránt – fogalmozott az átadón Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Mint elmondta, a mostani beruházással a Sárvári Járási Hivatal homlokzatát leszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, a lámpatesteket, korszerűsítették a fűtést, valamint napelemeket is felszereltek. Kondora István polgármester elmondta, az első és legfontosabb szempont, hogy a polgárok kellemes, barátságos közegben találkozzanak az államigazgatással.

Odafigyelés

A megyében zajló beruházásokkal kapcsolatban a polgármester megjegyezte, a felújításoknak van egy olyan üzenete is, hogy figyelünk az állampolgárokra és figyelünk önmagunkra is.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében emlékeztetett rá, hogy a mai átadással a járás egy megszépült közigazgatási centrumot ad a városnak, Sárvár kormányzati negyedében. A városnak ebben a részében mindig a közügyek voltak a középpontban. Így volt ez a Nádasdyak idején a múltban, így van ez ma, és így lesz ez a jövőben a Galántai György vezette járási hivatal által is. A mai átadás újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány, az önkormányzat és a sárvári emberek között sikeres együttműködést tudtunk kialakítani, amelynek révén jelentős hazai és közösségi forrásokat a város érdekében tudtunk felhasználni. 2014 óta több mint 11 milliárd forintból zajlottak és zajlanak beruházások Sárváron – hangsúlyozta a képviselő. A beszédek után a különböző keresztény felekezetek képviselői megáldották az épületet, majd a szervezők állófogadásra invitálták a megjelenteket a szintén megújult nagyterembe, ahol dr. Galántai György hivatalvezető mondott pohárköszöntőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában