Ébredhet a kiskert

2018.04.19. 17:34

Mutatjuk, mi a helyzet a szombathelyi piacon

Amit már sokan régóta várunk: kezdik elözönleni a piacot a tavasz legfőbb hírnökei: a zöldség- és virágpalánták.

Tersztyánszky Krisztina

Singer Tímea Gaál Lajosnak ad savanyúságot. Bő harminc fajtából lehet választani Fotó: Nagy Jácint

Ültetni valók

A vásárcsarnokban muskátlit, petúniát eddig is láttunk, tegnap azonban már sok árusnál válogathattunk paradicsom, paprika, saláta és uborka növendékek között is. Vigyázni kell azonban: a paradicsomot és a paprikát az utolsó fagyosszentekig még ne ültessük ki szabadföldbe! A káposztafélék kevésbé érzékenyek a hidegre, és a helyére ültethetjük már a dáliát, az árvácskát, a nefelejcset vagy a büdöskét is.

Zöldségek

A hazai primőrök, az újhagyma, a hónapos retek, a fejessaláta már elérhető áron kelletik magukat, csakúgy mint a gyökérzöldségek. Szinte mindenütt kaphatunk már újburgonyát, az ára azonban meglehetősen borsos, ezer forint felett van még. A medvehagymának a napokban már az utolsó csokrait láthatjuk – háromszáz forintért adták. Zöldbab, borsó majd csak egy hónap múlva lesz, mondták a legtöbb helyen. Egy árusnál fedeztük csak fel ezeket a zsenge főzelékféléket. Minden van, csak meg kell fizetni. Ki kávézik, ki cigarettázik, ki zöldbabot vesz háromezer forintért – bölcselkedett az árus.

Singer Tímea Gaál Lajosnak ad savanyúságot. Bő harminc fajtából lehet választani Fotó: Nagy Jácint

Savanyúság

Sokan még mindig a savanyított, hidegen eltett salátákban keresik a vitaminforrást. Nem véletlenül: pár száz forintért már hazavihetünk fél kilót az ínycsiklandó illatú házi savanyúságból, több tucatnyi fajtából választhatunk.

Több árus is panaszkodott: gyenge a forgalom. Kérték, írjuk meg: lehet nyugodtan vásárolni, nem zár be a vásárcsarnok. Az árusokat a felújítás alatt is folyamatosan megtalálják majd vagy az egyik vagy a másik csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában