az átlag hatszorosa

2018.04.13. 15:12

Népszerű a SEK – A pedagógusképzés maradt a húzóterület

Ezernél is többen jelölték meg első helyen a szombathelyi szakok egyikét, mint egy évvel korábban. Ez hatszorosan meghaladja az országos átlagot.

SZMK

Nyilvánosságra hozták az idei általános felvételi eljárás jelentkezési adatait. – A magyar felsőoktatásban csaknem 2 százalékos emelkedés volt a tavalyi mínusz 6 százalékos csökkenés után. Az ELTE Magyarország legsikeresebb egyeteme, mintegy 7-8 százalékkal növelte a felvételi létszámát. A SEK ennél jóval magasabb, 11 százalékos emelkedést ért el – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Németh István, az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese. Hozzátette: a szombathelyi campus a várossal összefogva dolgozott az elmúlt hónapokban ezért az eredményért. A siker kulcsa szerinte egyrészt a letisztult szakstruktúra, másrészt a fiatalos, a közösségi médiára koncentráló kampány volt.

Németh Péter, a tanulmányi hivatal vezetője arról beszélt, hogy a pedagógusképzés évek óta a szombathelyi felsőoktatás húzóterülete, a jelentkezők 40 százaléka azt választotta. Továbbra is népszerű a gazdálkodási és menedzsment szak, a kereskedelem, a marketing, valamint a sport- és rekreációszervezés. Szólt arról is, hogy az elmúlt két év csökkenése után idén a legtöbben a gépészmérnöki alapszakot jelölték meg az első helyen. Ősztől már angol nyelven is képeznek gépészmérnököket. A felvételi ponthatárokat július 25-én hirdetik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában