PÁRMA

2018.04.13. 07:00

Magyar pizzasütők sikere – Két kőszegi, Szabadfi Szabolcs és Biego is indult a pizza világbajnokságon

Kovács Ágnes

Szabadfi Szabolcs negyedik lett Fotók: Facebook

 

Szabadfi Szabolcs negyedik lett Fotók: Facebook

Szerencsés véletlen, hogy Adibeg Biego Towmasyan is a határszéli kisváros színeit képviselte a versenyen, hiszen kőszegi pizzázóját mindenki ismeri. Biego közösségi oldalán az indulástól az eredményhirdetésig posztolta az eseményeket. Szabadfi Szabolcsot telefonon értük utol, elmondta, épp Verona felé autóznak, a verseny után ugyanis kihasználják a lehetőséget és beszerzik a hamisítatlan olasz sonkát és sajtot a talján mesterektől.

Különleges alapanyagok, kiváló pizzák

Az ország pékje azt mondja, a tavalyi eredményén javítva, idén 43. helyezett lett Pizza in Pala kategóriában, a Pizza Classica kategóriában pedig 444 induló közül bekerült a legjobb harminc százalékba. A legnagyobb sikert a gluténmentes kategóriában érte el, 772 ponttal az előkelő negyedik helyen végzett.

Fontos a díszítés is, kísérő pedig tokaji bor

Különleges alapanyagokat használt fel a tészta elkészítéséhez, még útifűmaghéj is volt az összetevők között. Elmondása szerint csodálatos lett, de a verseny közben aggódott, mivel a készítés során két órát várakoztatták, félő volt, hogy ez nem tesz jót a tésztának. Classicában jobb eredményre számított, de így is sikerült megvédenie a címét, ő a legjobb magyar pizzasütő az egész világon! Pármában össze lehetett volna állítani egy komplett magyar csapatot. Szabi szerint valószínűleg ez a jövő, nem kellene mindenkinek külön készülnie, dolgoznia. A magyarok összetartottak, így fogalmazott Biego is, aki örmény származású, de Kőszegen él régóta. Szabival együtt szerepelnek az egyik kereskedelmi csatorna gasztroműsorában.

Jövőre komplett magyar csapat indul majd

Biego egy kategóriában indult, a classicában, biomangalicát és kecskesajtot tett a pizzájára; valódi „armenót”, örmény pizzát készített. Közösségi oldalán nem csak az utazás viszontagságairól számolt be: a költészet napjáról se feledkezett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában