2018.04.13. 07:00
Magyar pizzasütők sikere – Két kőszegi, Szabadfi Szabolcs és Biego is indult a pizza világbajnokságon
Szabadfi Szabolcs negyedik lett Fotók: Facebook
Szerencsés véletlen, hogy Adibeg Biego Towmasyan is a határszéli kisváros színeit képviselte a versenyen, hiszen kőszegi pizzázóját mindenki ismeri. Biego közösségi oldalán az indulástól az eredményhirdetésig posztolta az eseményeket. Szabadfi Szabolcsot telefonon értük utol, elmondta, épp Verona felé autóznak, a verseny után ugyanis kihasználják a lehetőséget és beszerzik a hamisítatlan olasz sonkát és sajtot a talján mesterektől.
Az ország pékje azt mondja, a tavalyi eredményén javítva, idén 43. helyezett lett Pizza in Pala kategóriában, a Pizza Classica kategóriában pedig 444 induló közül bekerült a legjobb harminc százalékba. A legnagyobb sikert a gluténmentes kategóriában érte el, 772 ponttal az előkelő negyedik helyen végzett.
Különleges alapanyagokat használt fel a tészta elkészítéséhez, még útifűmaghéj is volt az összetevők között. Elmondása szerint csodálatos lett, de a verseny közben aggódott, mivel a készítés során két órát várakoztatták, félő volt, hogy ez nem tesz jót a tésztának. Classicában jobb eredményre számított, de így is sikerült megvédenie a címét, ő a legjobb magyar pizzasütő az egész világon! Pármában össze lehetett volna állítani egy komplett magyar csapatot. Szabi szerint valószínűleg ez a jövő, nem kellene mindenkinek külön készülnie, dolgoznia. A magyarok összetartottak, így fogalmazott Biego is, aki örmény származású, de Kőszegen él régóta. Szabival együtt szerepelnek az egyik kereskedelmi csatorna gasztroműsorában.
Biego egy kategóriában indult, a classicában, biomangalicát és kecskesajtot tett a pizzájára; valódi „armenót”, örmény pizzát készített. Közösségi oldalán nem csak az utazás viszontagságairól számolt be: a költészet napjáról se feledkezett el.