Prof. dr. Kásler Miklós

2018.04.27. 16:52

Sárvári kötődésű miniszter is lesz az új kormányban

Prof. dr. Kásler Miklós személyében vasi kötődésű miniszter is lehet a kormányban. Az édesanyja révén sárvári gyökerekkel bíró professzort, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosát emberi erőforrásokért felelős miniszternek javasolja Orbán Viktor miniszterelnök.

Nagy Ildikó

Fotó: Makrai Tamás

Kásler Miklós 1950-ben született Budapesten, Sárváron nevelkedett, ahol az általános iskolában és a Tinódi gimnáziumban kitűnő eredménnyel végzett. Már a középiskolában is szép eredményeket ért el tanulmányi versenyeken: az Arany Dániel matematikaversenyen megyei második, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen biológiából megyei első, a megyei helytörténeti versenyen első, a Ki miben tudós? országos vetélkedőn pedig harmadik lett.

Tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetemen folytatta, ahol TDK-konferenciákon többször ért el első helyezést és egy alkalommal a nagydíjat is kiérdemelte.

Fotó: Makrai Tamás

A sebészeti, szájsebészeti, plasztikai és rekonstrukciósebészeti, valamint klinikai onkológiai szakorvosi képesítésekkel rendelkező professzor 1992 óta vezeti az Országos Onkológiai Intézetet. Több mint húsz rangos elismeréssel büszkélkedhet: egyebek között a Markusovszky Lajos-díjat, a Markusovszky-emlékplakettet, a Batthyány-Strattmann-díjat és a Prima-díjat is megkapta, Budapest 2011-ben, Sárvár pedig 2012-ben díszpolgárának választotta. 2018-ban Széchenyi-díjat kapott.

Amikor Sárvár díszpolgára lett, Kondora István polgármester így méltatta: „Tevékenysége, munkája a fővároshoz köti, de Sárvárt nem felejti el, gyakran említi városunkat nyilatkozatai során. A hozzá forduló, segítségét kérő sárvári betegek sorsát különösen szem előtt tartva igyekszik mindent megtenni gyógyulásuk érdekében. Tudásával, emberek iráni szeretetével, elhivatottságával kiérdemelte a sárvári polgárok tiszteletét és szeretetét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában