tavaszi virágeső

2018.04.04. 08:43

Virágkötők és kertépítők versenyét rendezi meg a szombathelyi Herman iskola

A Savaria Floriadae 2018-ban 29., a Savaria Parcum pedig 5. alkalommal kerül megrendezésre.

vaol.hu

Tavaszi csillagvirág Fotó: Bedőcs Gyula

Előbbi kiemelkedik a város, sőt a megye virágos rendezvényei közül is. Ez rendelkezik ugyanis a legrégebbi hagyományokkal. Egy virágkötészeti versenyről van szó, melyhez kapcsolódik kiállítás, s a park-és kertépítők versenye is. Utóbbi idén előválogatóként szolgál az Euroskillshez. A rendezvények főszervezője a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

Forrás: Herman iskola

Az idei Savaria Floriadae verseny- melyet április 6-8. között rendeznek meg- témája a „Tavaszi virágeső”. A versenyzőknek menyasszonyi csokrot, alkalmi ruhadíszt, valamint ernyődíszt kell majd készítenie. Az iskola már januárban eljuttatta felhívását a magyar, illetve külföldi társintézményekhez, előre láthatóan sokan vesznek majd részt a megmérettetésen hat magyar és két külföldi iskolából. Őket szakmai zsűri fogja értékelni. A versenyt több kertészeti cég és Szombathely város önkormányzata is támogatja, hogy megfelelő minőségű kreatív munkák születhessenek.

Kiemelt kép: Tavaszi csillagvirág Fotó: Bedőcs Gyula/ Olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában