Sokra ment az Apró Forint

2018.04.09. 16:52

Vasvári diákok nyertek az országos pénzügyi vetélkedő regionális fordulóján

A Kardos László Általános Iskola csapata nyerte a Vigyázz! Kész! Pénz! elnevezésű országos pénzügyi vetélkedő regionális versenyét Zalaegerszegen.

Pogács Mónika

A vasváriak Apró Forint nevű csapata nyerte a regionális elődöntőt Zalaegerszegen Fotó: Kardos László Általános Iskola

Az első és második osztályosokból álló csapat két forduló után jutott a középdöntőbe. A megmérettetésre 2 ezer csapat, több mint 8 ezer diák nevezett. Az online válogató után az első fordulóban hetven csapat mérkőzött egymással, majd azt regionális középdöntők követték. A dunántúliakéba öt csapat jutott be. Ott szereztek első helyet a vasváriak. A döntőt május végén Budapesten rendezik meg, ahova nyolc csapat került be, köztük a vasváriak Apró forint elnevezésű ötfős különítménye.

A vasváriak Apró Forint nevű csapata nyerte a regionális elődöntőt Zalaegerszegen Fotó: Kardos László Általános Iskola

- A vetélkedő célja a gyerekek pénzügyi ismereteinek bővítése. A versenyre általános iskolás diákok nevezhettek, négy korcsoportban – tájékoztatott Sejberné Szabó Marianna, iskolaigazgató. A májusi döntő győztesei tabletet, okosórát nyerhetnek, az általuk képviselt iskolák pedig sporteszközökre és könyvekre beváltható utalványt kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában