támogatás

2018.04.21. 09:00

Végre búcsút mondhatnak a cserépkályhának a kondorfai kultúházban

Több pályázati forrást sikerült elnyernie a településnek. 76 milliós támogatásból és önrészből összesen 105 milliós fejlesztések valósulnak meg. A nemrég átadott orvosi rendelő után megkezdték a kultúrház felújítását is.

Tersztyánszky Krisztina

A homlokzat szigetelést és új vakolást kap Fotó: Doncsecz Csaba

A falu művelődési háza még az ötvenes években épült. 2004-ben tetőfelújításon esett át, 2009-ben lecserélték a nagyterem ablakait, 2013-ban pedig központi fűtéssel bővült az épület. Nagy probléma volt azonban továbbra is a vizesblokk hiánya. A látogatók csak a szomszédos orvosi rendelő vécéjét használhatták. Leromlott állapotúak voltak a nyílászárók, ahogy a külső homlokzat is.

A homlokzat szigetelést és új vakolást kap Fotó: Doncsecz Csaba

Most a községnek 30 millió forintot sikerült nyernie többfunkciós közösségi tér fejlesztésére. A beruházás teljes összege 46,7 millió forint, ugyanis a pályázat az önkormányzati hivatal épületrészét nem érinti. A mostani felújításnak köszönhetően elkészül a hiányzó vizesblokk, kicserélik az ajtókat és az ablakokat. A régi mozigépház, a cserépkályha és a kémény elbontásával megnövelik a nézőteret, csatlakoztatják azt a központi fűtés rendszerére. Az épület homlokzati és födém hőszigeteléssel, új burkolatokkal, megújult elektromos hálózattal, lámpákkal és egy új teakonyhával lesz teljes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában