tizedik alkalommal

2018.05.27. 11:46

A hegy ott van, ahol a szőlő – Orbán-napi mulatság volt Vásárosmiskén

Tizedik alkalommal tartottak Orbán-napi mulatságot a vásárosmiskei hegyen szombaton. Főző- és borverseny is szerepelt a programban.

Nagy Ildikó

 

A hegy lábánál összegyűlt, többnyire helyiekből áló baráti társaságokat Borbély László, a helyi Kápolnáért Egyesület elnöke köszöntötte. A rendezvényt a Vas Megyei Közgyűlés képviseletében hivatalosan megnyitó Szijártó László beszédében felidézte az elmúlt tíz esztendőt.

Felidézték az elmúlt esztendőket is Fotó: Nagy Ildikó/ Vas Népe

Szólt a kezdetről is, az első vásárosmiskei Orbán-napról, amikor egy néhányfős baráti társaság gyűlt össze a hegy lábánál, és beszélt a fejlődésről is, hiszen közben megszépült a kápolna, a pincékhez bevezették az áramot, most pedig – a zártkerti revitalizációs programba benyújtott, sikeres pályázat révén – 10 millió forintot költhetnek az utak javítására. A képviselő az összefogás fontosságát hangsúlyozva mondott köszönetet azoknak, akik az elmúlt évtizedben szívügyüknek tekintették a miskei hegy sorsát: Borbély László egyesületi elnöknek, a rendezvényeket önzetlenül támogató Szélesi Zoltánnak és családjának. De járt a köszönet V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek is, aki családjával állandó résztvevője a vásárosmiskei Orbán-napi rendezvényeknek, és aki államtitkárként – a már említett, az ő kezdeményezésére létrejött zártkerti revitalizációs program révén – is sokat tett a miskei hegyért.

A hegy ott van, ahol a szőlő Fotó: Nagy Ildikó/ Vas Népe

Ami ugyan nem nagy hegy, de nem is ez a számít, hiszen ahogy V. Németh Zsolt beszédében is megjegyezte: a hegy ott van, ahol a szőlő. Márpedig a vásárosmiskei kápolna mögött rendezett szőlősorok kapaszkodnak fel a hegyre, a pincékben pedig évről évre jobb bor készül. Ezt már Erdélyi János Balázs Béla- és Prima díjas filmrendezőtől (nem mellesleg kiváló borosgazdától), a borbírálók szóvivőjétől hallottuk.

A sitkei citerások is felléptek

Az ünnepségen Balasi István plébános kérte Isten áldását a hegyért és a hegyen munkálkodókra, majd kezdődtek a programok: a Regös együttes a Sárvári Senior Táncegyesület tagjaival alapozta meg a hangulatot, majd a sárvári mazsorettek, a sitkei citerások szórakoztatták a vendégeket, akik sok más finomság mellett csülök- és vadpörköltet, túrós palacsintával tálalt harcsapaprikást kanalazhattak.

Remek volt a hangulat a főzés ideje alatt is

A gyerekeknek a celldömölki mentők tartottak bemutatót, de lovagolhattak, és fagyit is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában