városi gyermeknap

2018.05.25. 17:22

A lányok retikülmentést is tanulnak karate órán

A XI. Városi Gyermeknapot rendezték meg a városközpontban pénteken.

Merklin Tímea

Igazi önvédelmet is tanulnak a lányok Fotó: Merklin Tímea / Vas Népe

A Széchenyi téren Vlasich Krisztián, Csepreg Város Polgármestere köszöntötte a gyerekeket, és elmondta, hogy a rendezvény a Szebb Holnapért Egyesülettel közös. Gagyi Levente, Vas Megyei Közgyűlés Civil és Társadalmi Nemzetiségi Bizottságának elnöke ünnepi beszédében a szülőket, nagyszülőket, sőt dédszülőket is megszólította, kifejezve milyen jó együtt lenni a gyerekekkel, és egy kicsit újra gyermeknek érezni magunkat.

Igazi önvédelmet is tanulnak a lányok Fotó: Merklin Tímea / Vas Népe

A Nagy Ákos vezette büki karate csoport bemutatója sok ámulatba ejtő elemet tartalmazott: deszkát és lécet is törtek egymás kezén, lábán a sportolók, a kislányok földre terítő „retikülmentési” gyakorlatot is bemutattak, azaz szakszerű kiképzést kaptak, hogyan kell elhárítani egy olyan támadást, ha valaki a válltáskát akarja elvenni tőlük.

Látványos bemutatót tartottak Fotó: Merklin Tímea/ Vas Népe

Láttunk zenés gyerektornát Enikővel, fitness box aerobikot Zsuzsival, aikido-t, bemutatkozott a Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI Süni csoportja, később a csepregi kutyaiskola.

A programban szerepelt még Rosta Géza énekes, gitáros előadóművész, az Ákom-Bákom bábcsoport, volt tombolasorsolás, óriáscsúszda, ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, pattogatott kukorica, kürtöskalács, büfé, vattacukor, és egyensúlyérzék-fejlesztő, kerekes bicikló várta egész nap a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában