díjazták őket

2018.05.11. 07:00

A vasi ovisok és iskolások lefestették, hogy mit csinálnak a tűzoltók

Ovis és iskolás alkotókat is díjaztak tegnap a nemzetközi és az országos tűzmegelőzési bizottság rajzpályázatainak eredményhirdetésén.

Bakos Ágnes

Hegedüs Matyi megmutatta díjnyertes rajzát Fotó: Unger Tamás /Vas Népe

 

- A madarak ott menekülnek – mutatta alkotását Hegedüs Mátyás. Egy hatalmas égő házat rajzolt, még mellette a fa is kigyulladt, de már megérkezett a segítség: nagy erőkkel oltottak a tűzoltók. Matyi selyempapírral vitte fel a festéket a kép tetejére: tényleg olyan, mintha füst terítené be az egész rajzot. A toronyi ovis nyerte a korosztálya szabadkézi rajz kategóriáját. Nem volt neki nehéz a feladat, hiszen Matyi zsenge kora ellenére két éve önkéntes tűzoltó a bucsuiaknál. De a többi alkotó és díjazott is büszke lehet: felülmúlták a tavalyi pályázatokra beküldött alkotásokat, ezt mondta a díjak átadásán dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Hegedüs Matyi megmutatta díjnyertes rajzát Fotó: Unger Tamás /Vas Népe

Az is elhangzott: látszik a két pályázatra küldött mintegy 250 pályamunkából, hogy nagy társadalmi megbecsülést élvez a tűzoltók munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában