elesett emberekért

2018.05.26. 08:00

Az ország első karitász-kávéháza nyílt meg Szombathelyen

A Hollán Ernő utcában tegnap nyílt meg az ország első karitászos kávéháza. Jó szívvel ülhet be a kedves helyre bárki, mert forintjaival elesett magyar embereket és éhező dél-szudáni gyermekeket támogat.

nm

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója Fotó: Egyházmegyei Karitász

Ez az újfajta segítési forma a gráci karitász és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 27 éve tartó együttműködésének gyümölcse. A gráciak afrikai kistermelőktől zölden veszik meg a kávét, amit maguk csomagolnak, pörkölnek, majd a kávéházukban az érte kifizetett pénzt az Afrikai Egyházmegyei Karitászon keresztül dél-szudáni éhező gyerekeknek juttatják. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász tegnap megnyílt Fairplay kávéházában vásárolható is ebből a kiváló kávéból, ugyanakkor minden egyes helyben fogyasztott kávéért adott forinttal a polgárháborúval, éhínséggel sújtott dél-szudáni katolikusokat támogatjuk. Kiemelt karitatív feladatként hátrányos helyzetű magyar emberek és pályakezdő fiatalok kapcsolódtak be a szombathelyi karitász afrikai projektjébe.

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója Fotó: Egyházmegyei Karitász

A kávéház megáldásakor dr. Székely János megyéspüspök arról beszélt, hogy égbekiáltó bűn, ahogyan földünk jelenleg működik, ahogyan a gazdasági hatalom kizsákmányolja Afrikát.

Köszöntőjében dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke azt emelte ki: a kávéház kiváló lokális válasz egy globális problémára, dr. Puskás Tivadar polgármester pedig arról szólt, hogy az új létesítmény méltón gazdagítja Szent Márton városát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában