Keresztény szerda esték

2018.05.11. 10:00

Csak a miénk szent- Érdekes információk a koronáról a gotthárdiaknak

A szentgotthárdi Keresztény szerda esték előadás-sorozat vendégeként legutóbb Woth Imre, a Magyar Királyi Koronaőrség Szövetség Elnöke osztott meg néhány érdekes információt a Szent Koronával kapcsolatosan.

Civil/Horváth R. László

Budapest, 2017. március 15. Látogatók a Parlamentben 2017. március 15-én. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából az érdeklõdõk ingyenesen tekinthetik meg az Országház díszlépcsõházát, kupolacsarnokát és a Szent Koronát. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az egyesület 1991-ben alakult, célja a magyar Szent Korona őrzésére hivatott Koronaőrség hagyományainak megőrzése. Munkájuknak köszönhetően – több mint hatvan év után – a Magyar Honvédség átvette a magyar nemzet szent jelvényeinek őrzését és védelmét.

A hallgatóság megtudta, egykor a korona váltságdíja nyolcvanezer forint volt, ami mai banki árfolyamon 2500 milliárd forint. A világon „forgalomban” lévő koronák közül pedig csak a magyar koronát nevezik szentnek, hiszen a korona egyben beavatási ékszer. Bizonyos spirituális elméletek szerint a Szent Korona kövei különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. Viselője csakis beavatott személy lehet, aki képes telepatikus úton kapcsolatba lépni felsőbb hatalmakkal. A magyar király a koronázási beavatása során ezen elmélet szerint rendkívüli minőségű és mennyiségű energiát kapott a Teremtőtől. Ezért a magyar királyok mindig istenfiúi minőségben szerepeltek a hiteles krónikákban. Így került a pantokrátor-kép a Szent Korona tetejére, amely azt hivatott üzenni, hogy az uralkodó felett már csak Isten áll.

Woth Imre a korona újkori történetéről szólva hangsúlyozta: az USA-ban a korona a II. világháborút követően nem rabságban, hanem megőrzésben volt. És hogy a földkerekségen csak nálunk mérik a föld értékét aranykoronában, és mérik a föld területét (asztrális) holdban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában