idén először diákfilmek

2018.05.24. 11:30

Érték és hagyomány lett a Savaria Filmszemle

Már az ötödik Savaria Filmszemle kezdődött tegnap. A filmetűd és kisjátékfilm kategóriák mellett idén először diákfilmek is láthatók.

VN

Dr. Puskás Tivadar a tegnapi megnyitón elmondta, a szakma is elismeri a filmszemlét Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Minden eddiginél több, 205 filmet neveztek a készítők a versenyprogramba. Azok teljes hossza összesen 78 óra 22 perc – ennyi időt töltött töltött filmnézéssel a neves szakemberek alkotta zsűri: András Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, Halmy György filmrendező, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező és Rófusz Ferenc Oscar-díjas és Kossuth-díjas filmrendező.

Dr. Puskás Tivadar a tegnapi megnyitón elmondta, a szakma is elismeri a filmszemlét Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

- Mindemellett szakmai konferenciával bővítettük a filmszemle programját a Szombathelyi Evangélikus Egyházközséggel együttműködve. A mozgókép mint közösségformáló eszköz című előadás-sorozatot a Vas Megyei Tudományos és Ismeretterjesztő Társulat székházában kísérhetik figyelemmel az érdeklődők – tájékoztatott Lovass Tibor, a filmszemle főszervezője.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a filmszemle megnyitóján köszöntőjében hangsúlyozta: a filmszemle szervezői az elmúlt években Szombathelyen olyan hagyományt teremtettek, amely értéket képvisel, és amelyet elismer a filmes szakma és kedvel a közönség.

A filmes programban díszbemutató is helyet kapott: az Örök tél című filmdráma a II. világháború végén málenkij robotra hurcolt több százezer áldozatnak állít emléket.

A legjobbaknak járó díjakat május 25-én, a filmszemle gáláján adják át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában