Digitális Jólét Program

2018.05.09. 07:00

Jobb és okosabb lehet a netezés Vas megyében is

Gőzerővel szerveződik országszerte a Digitális Jólét Program (DJP) hálózata. A Vas megyei DJP-mentorok tegnap a bejcgyertyánosi művelődési házban tartották első találkozójukat.

Tersztyánszky Krisztina

A DJP-mentorok Princz Attilával, a Digitális Jólét Koordinációs Központ hálózati vezetőjével (balról) isznak áldomást Fotó: Unger Tamás/ VN

A találkozón a megye mintegy hatvan településéről érkezett mentorok egymással, illetve a program lehetőségeivel ismerkedtek. A Digitális Jólét Koordinációs Központ vezetője, dr. Fromann Richárd elmondta: a DJP-pontok 2017. októberétől a korábbi e-Magyarország-pontokat váltják fel. Bár az ország 1500 DJP-pontjának elsődleges feladata elődeihez hasonlóan a felzárkóztatás, a digitális írástudás javítása, azokhoz képest sok új lehetőséget kínál. A DJP-pontok mindenekelőtt korszerű gépparkkal és wifihálózattal gazdagodnak, de számos más alprogramnak is részesévé válnak. A művelődési intézményekben, könyvtárakban, civil szervezeteknél működő mentorok szeptembertől képzésben részesülnek, munkájukat pedig megyei és regionális mentorok fogják hálózatba.

A DJP-mentorok Princz Attilával, a Digitális Jólét Koordinációs Központ hálózati vezetőjével (balról) isznak áldomást
Fotó: Unger Tamás/ VN

A találkozón számos Vas megyei mentor beszélt elképzeléseiről. A nádasdi Földes Tímea például 1990 óta dolgozik Teleházban, és már nagyon várta a továbblépés lehetőségét. Sok idős ember szeretne többet tudni a digitális világról, használni az okostelefont, kommunikálni a külföldön élő unokával. A turisták is keresik a minőségi internetezési lehetőséget. Ferencz Lászlóné a gersekaráti művelődési házban a fiatalokat is szeretné megszólítani, hogy a neten igényes tartalmakat keressenek, felelősen használják a közösségi portálokat, ismerjék meg az interneten is a közösségi játék örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában