munkaerőpiac

2018.05.11. 21:24

Könnyebb a nőknek, megnyílt a CSAKPont

A nők munkaerőpiaci helyzetét erősíti a Kossuth Lajos utcában pénteken megnyílt iroda.

Budai Dávid

Gál-Binger Lívia, Jagodits Zsuzsanna, dr. Puskás Tivadar, Schmittné Makray Katalin, dr. Takátsné dr. Tenki Mária Fotó: Nagy Jácint/ VN

 

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a nők munkavállalásának elősegítése, a család és munka összeegyeztetésének előmozdítása, valamint a családbarát megoldások népszerűsítése a célja annak az irodának, amelynek pénteken délelőtt volt az ünnepélyes megnyitója a Kossuth Lajos utca 29-ben.

Gál-Binger Lívia, Jagodits Zsuzsanna, dr. Puskás Tivadar, Schmittné Makray Katalin, dr. Takátsné dr. Tenki Mária Fotó: Nagy Jácint/ VN

A Savaria Család és KarrierPONT, röviden: Savaria CSAKPont szolgáltatásai közé tartozik a tájékoztatás és a személyes konzultáció a női foglalkoztatás témájában. Az iroda feladata a nőket és munkáltatókat megismertetni a már működő jó példákkal, így az atipikus foglalkoztatás, a távmunka, a rugalmas munkaidő és a home office előnyeivel. Képzéseket szerveznek a munkaadók és munkavállalók számára, valamint szakmai rendezvényeket, szakértői beszélgetéseket bonyolítanak le a munka és magánélet összehangolását segítő célok érdekében. Tervben van egy helyi hálózat létrehozása, amely segíti a munkavállalók és a szolgáltatók egymásra találását. A Savaria CSAKPont célja felhívni a figyelmet a munkahely és a család közötti egyensúly pozitív hatásaira. Mindezeken túl kezdeményezik egy megyei elismermertséggel járó, helyi szereplők számára hiteles díj alapítását a jó gyakorlatokat alkalmazó cégek megjutalmazására. Az irodamegnyitót követően a nők társadalmi szerepvállalásáról tartott előadást a megyeházán Schmittné Makray Katalin, dr. Puskás Tivadar és dr. Takátsné dr. Tenki Mária. Gál-Binger Lívia, a Savaria CSAKPont vezetője az iroda munkáját mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában