csak körültekintően

2018.05.11. 07:00

Kupacokban állt a szemét a Körmendi úton, pedig ott még nincs lomtalanítás

Kupacokban álltak a lomok a Körmendi úton a hét elején: mintha lomtalanításra készülve kerültek volna az út mellé. Pedig nem ez a terület volt soron legutóbb. Más a lomtalanítás ütemezése, mint az előző években – érdemes körültekintőnek lenni.

Bakos Ágnes

Számos parkolóhelyet elfoglalnak a lomkupacok a Körmendi úton Fotó: Szendi Péter/ VN

 

A Körmendi úton felhalmozott egyik kupac Fotó: Szendi Péter/ VN

Bútormaradványok, televíziók darabjai, rengeteg kartondoboz és autógumi is volt a nagyobbik kupacban a Körmendi úton. Nem sokkal arrébb kicsit „tisztább” halom: zsákokba rendezve, kötve a szemét, a lom, de legalább három parkolóhelyet elfoglaltak a járda mentén. Szokványos látvány, ha éppen péntek este van és a másnap reggeli lomtalanítás alkalmával eltüntetik a halmokat. Ezek viszont napokig csúfították az utcát. Jóhiszeműen azt gondolhatjuk: elnézték a naptárat, a lomtalanítás idejét az itt, a környéken lakók. Pedig érdemes odafigyelni, már csak azért is, mert idén már kilenc területre, így kilenc napra osztották fel a várost. Ma van a hatodik nap, holnap reggel viszik el a kitett lomokat a Jégpince utcától a Hajnóczy utcáig a Perint patak által határolt területről, valamint Újperint, a Petőfi-telepig húzódó városrész lesz soron. Majd május 26-án szombaton kerül sorra a kőszegi-szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az Ipartelep utcái, a Bébic, az Éhen Gyula és Pick lakótelepek, dél felől a Csaba utcáig, valamint Zanat falu.

Számos parkolóhelyet elfoglalnak a lomkupacok a Körmendi úton Fotó: Szendi Péter/ VN

Érdemes azt is átismételni: elektronikai és veszélyes hulladékot nem szabad kitenni lomtalanításkor. Nem viszik el az építési törmeléket, a kerti hulladékot és a gumiabroncsot sem. Nem is érdemes ilyet kitenni, nehogy az egész város úgy nézzen ki, mint amilyen képet a Körmendi út mutatott néhány napon át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában