megújulás

2018.05.17. 07:00

Modern, 21. századi városközpont alakul Vépen

Október közepéig teljesen megújul a városközpont, megszépülnek a közösségi terek. Az építési terület előkészítése zajlik.

Tóth Kata

Erős Miklós kivitelező, Ágh Péter és Kovács Péter mögött a munkaterületen dolgoznak a gépek Fotó: Ohr Tibor

21. századi, kisvárosias főtér alakul: a posta épületétől egészen a temetői kanyarig felújítják az átmenő út menti területet. A fejlesztés érinti a Széchenyi tér, a Szent Imre és Kolozsvári utca zöldterületeit, ezek kereskedelmi-szolgáltató funkciói is megújulnak. A beruházás részeként parkolókat alakítanak ki, színpadot állítanak fel a városháza előtti téren csobogóval, köszönhetően a mintegy 151 millió forintos TOP-pályázatnak, a támogató és a koordináló szervezetnek és a kivitelezőnek – erről számolt be Kovács Péter polgármester tegnap a Zöld város projekt sajtótájékoztatóján.

Erős Miklós kivitelező, Ágh Péter és Kovács Péter mögött a munkaterületen dolgoznak a gépek Fotó: Ohr Tibor

– Vépen lépésről lépésre nagy feladatokat tudtunk megoldani: minden utca aszfaltozott, megújult a hivatal, most pedig küllemében is városiassá válik Vép, fórum jön létre a Zöld város programnak köszönhetően – hangsúlyozta Ágh Péter országgyűlési képviselő. Az idei év legnagyobb projektjének kivitelezési munkái tegnap kezdődtek: átadták a munkaterületet, rendezik a terepet, első lépésként az elöregedett fákat vágják ki, megtisztítják a felesleges növényzettől a parkokat, az utak menti részt. Október 15. az átadás határideje, addig folyamatos tájékoztatást ígért a polgármester a projekt alakulásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában