Különleges látásmóddal

2018.05.11. 07:00

Nyílt nap és filmezéssel kapcsolatos konferencia volt a program a szociális héten

Speciális filmezésről szóló konferencianapot rendeztek a Savaria Egyetemi Központban a szociális héten tegnap.

SZMK

Koczka Tibor a filmezés szombathelyi hagyományairól is beszélt Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

A fogyatékkal élő emberekkel való foglalkozásban új módszernek számít a filmkészítés. Az innovatív megoldás már bizonyított a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó (FÉHE) szervezetnél megalakult filmklub révén is. Általa bővült, és még hatékonyabbá vált az alkalmazott terápiák palettája. A tapasztalatokat konferencián összegezték a szakemberek. Koczka Tibor alpolgármester arra biztatta az alkotókat, hogy műveikkel bátran keressék a helyi médiacsatornákat, hogy minél többen megismerkedhessenek különleges látásmódjukkal. – Szombathelyen nagy hagyományai vannak a filmezésnek, a filmkészítésnek, gondoljunk csak a Savaria Filmstúdióra, vagy a filmszemlére, telitalálatnak érzem ezt a mostani találkozót, hiszen arról szól, hogy fogyatékkal élők készítenek filmet. – fogalmazott az alpolgármester. Németh Klára, a FÉHE ügyvezető igazgatója hozzátette: pozitívum, hogy sikerélményük van. Megláthatjuk a látásmódjukat, mennyiben más, mint egy egészséges emberé, mennyivel több, mint a miénk.

Koczka Tibor a filmezés szombathelyi hagyományairól is beszélt Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Az előadássorozatot Asztalos Zsolt kulturális menedzser nyitotta, aki a szociális művészeti műhelyekkel kapcsolatos eredményekről számolt be.

A Szociális hét programjaként nyílt napot tartottak az Esőemberke Alapítvány foglalkoztatójában. Cél volt, hogy bemutassák az érdeklődőknek a csökkent munka- képességűek számára felkínált munkalehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában