bük

2018.05.14. 20:17

Ők voltak a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál legjobbjai

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a hétvégén Bükön, a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivált, amelyen több mint kilencszáz ifjú táncos lépett fel.

Nagy Ildikó

Tíz órától este hatig váltották egymást az együttesek a művelődési ház színpadán Fotó: Szendi Péter

A rendezvényre az egész nyugati régióból érkeztek a néphagyományt őrző tánccsoportok. A szervezők nevében Horváth Győző, az Ungaresca művészeti vezetője elmondta, hogy harmincegy csoport szerepel a fesztiválon, amely országos minősítések megállapítására is jogosult. Az itt fellépő csoportok bronz, ezüst és arany minősítést kaphatnak, ezek nyomán tesz javaslatot a zsűri az országos néptáncantológián való részvételre.

Arany minősítést kapott a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (AMI) Möndölecske csoportja, a soproni Pendelyes, a Partium AMI Nádasdi Aprók csoportja, a Dr. Pesovár Ernő AMI Tücsök, Lókötő, Mákvirág csoportja, az Etalon AMI Kis Cserókok utánpótlás-csoportja és Kiscserókok csoportjai, a Dr. Barsi Ernő AMI Cibere, Panica, Kis Platán csoportja.

Ezüst minősítést kapott a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI Darázsfészek és Kis Pendely csoportja, a Dr. Pesovár Ernő AMI Zsendice csoportja, a Harmónia AMI Csobolyó Cseppek csoportja, az Etalon AMI Marcal utánpótláscsoportja, a Regüs műhelye, a Köcöle, Kis Borica, Rege csoportja, a Dr. Barsi Ernő AMI Kis Csiripiszli csoportja, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és AMI Berke és Bariska csoportja.

Bronz fokozattal térhettek haza a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI Lippenők csoportja, a Partium AMI Kis Kalimpa csoportja, a Harmónia AMI Csobolyó Aprók és Kisalföld együttese, a Ránky György Általános Iskola és AMI Szarkaláb és Tengelice csoportja, a Dr. Pesovár Ernő AMI Kis Kópic csoportja, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Ablánc csoportja, a Dr. Timaffy László AMI Kispántlika csoportja, a Móra Ferenc Általános Iskola Szőlővirág csoportja és az Etalon AMI Regös műhely Borica csoportja.

Különdíjat kapott a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI Darázsfészek csoportja, a Partium AMI Nádasdi Aprók csoportja, a Reményik Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (AMI) Möndölecske csoportja, egyéni különdíjas lett Kristóf Tamás és Csollány Panka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában