DADA-program

2018.05.07. 17:38

Pancsoló pandúrok és a nyár ifjú őrei Vas megyében

Az Oladi Általános Iskolában 1995-ben indult útjára a DADA-program a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya munkatársainak közreműködésével. A DADA-oktatásban részt vevő tanulóknak szervezett vetélkedő mára megyeivé bővült.

VN

A DADA-verseny első helyezett csapata Fotó: Oladi Általános Iskola

 

Az idén az általános iskolák 4. osztályosainak meghirdetett versenyen tíz csapat vett részt. Vasvárról, Vépről, Csepregről, Bükről, Körmendről és Szombathelyről. A versengő négyfős csapatoknak számot kellett adniuk arról, hogy mit tudnak a rendőrség munkájáról, valamint a DADA-programról. Elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában ügyeskedtek. A verseny kiemelt témája ezúttal „a nyár veszélyeire” összpontosított. A versenyző csapatoknak előzetes feladatuk is volt: a témával kapcsolatos fantázianevet kellett választaniuk, valamint figyelemfelhívó plakátot készíteniük. A vetélkedő izgalmas fejtörőket tartogatott a diákoknak, akik nyolc állomáson mérték össze tudásukat. A feladatok között szerepelt keresztrejtvény, képkirakó, szókereső, memóriajáték.

A DADA-verseny első helyezett csapata Fotó: Oladi Általános Iskola

A vetélkedő fővédnökségét dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, Vas megye rend-őrfőkapitánya vállalta el. A zsűri elnöke Tánczos István rendőr alezredes volt. Munkáját Kiss Zoltánné nyugállományú rendőr alezredes – a DADA-verseny elindítója-, Némethné dr. Zsigó Zita rend-őr alezredes, Tánczosné dr. Kiss Éva főügyészhelyettes, Takács Imréné, az Oladi Általános Iskola igazgatója segítette.

A verseny első helyezettje: Pancsoló pandúrok (Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola, Bük). Második helyezett: Nyaralunk és védünk (Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola). Harmadik helyezett: Nyárőrök (büki általános iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában