ünnepi állománygyűlés

2018.06.25. 11:30

145 éve vigyázzák Sárvárt – A tűzoltók nem csak bajban vannak jelen

A Sárvári Tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést, valamint a járási mentőcsoportok III. Vas megyei szakmai versenyét tartották a Várparkban.

Pajor András

Majthényi László, dr. Bognár Balázs, Ágh Péter és Kondora István Fotó: Pajor András

A korabeli kézipumpás és a legmodernebb hazai gyártású tűzoltógépjárművek között sorakoztak fel a sárvári hivatásos tűzoltói és a megyei önkéntes mentőcsoportok tagjai. A megemlékezésen dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgató beszédében úgy fogalmazott, hogy a sárvári tűzoltók nemcsak a bajban vannak jelen, hanem a város aktív arcaiként részt vesznek a település társadalmi életében is.

Majthényi László, dr. Bognár Balázs, Ágh Péter és Kondora István Fotó: Pajor András

Ágh Péter, Sárvár országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy a tűzoltókat a hivatástudat, a családi háttér és a társadalom együttműködése segíti kimagaslóan eredményes munkájában. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke dísz­oklevelet adott át a jubiláló sárvári tűzoltóságnak, majd jutalmakat vehettek át a sárvári lánglovagok. Az ünnepség után tartották a járási mentőcsoportok versenyét, ahol a Várparkban több helyszínen adott számot a hét induló csapat tudásáról – szimulált baleseti, tűzoltási és árvízvédelmi feladatokat teljesítve. A vasi önkéntes mentőcsoportok versenyét a Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoport nyerte, a második a körmendi Rábavölgye, a harmadik a kőszegi Írottkő csapata lett. A Sárváron tartott katasztrófavédelmi napot dr. Bognár Balázs megyei igazgató úgy értékelte, hogy országos szinten Vas megyét a legjobb három közé sorolják, ami az évtizede tartó folyamatos, magas színvonalú munka eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában