Micsoda csapat!

2018.06.02. 19:00

A csepregi lányok ladikos sikerének titka a barátság

Hetyésy Katalin tanárnő diákjai, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola médiaszakkörösei többször is remekeltek már a Ladik, azaz Lapot a diákoknak! versenyben. Arra azonban, hogy egy csapat ugyanabban a felállásban kétszer vigye el a regionális első díjat, még nem volt példa.

Tersztyánszky Krisztina

A nem csak a Ladik versenyen sikeres ötös fogat: Gaján Réka, Horváth Hanna, Ambrus Angelika, Szabó Laura, Vigh Adrienn Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A Médiumok csapat május közepén ügyes és lelkes ellenfelekkel vívott harcban megszerezte a megyei elsőséget, majd e hét szerdáján, a kislődi regionális döntőben ismét a dobogó legfelső fokára állhatott. Érdemes az idén nyolcadikos csapat tagjait közelebbről is megismerni. Gaján Rékának a biológia és a kémia a kedvence, ebben az irányban is tanul tovább. Erőssége, hogy négy nyelvet beszél, hiszen édesanyja olasz, és korábban évekig élt Svájcban, illetve Angliában. Horváth Hanna szeret tájékozódni, beleásni magát a köz-életbe, és a megszerzett híreket tovább is adni. A verseny előtti napokban például sokat mesélt osztálytársainak Harry herceg esküvőjéről, és ennek a tudásnak hasznát is vette a csapat a feladatok során. Ambrus Angelika erőssége a fogalmazás, ő inkább alapos munkát végző, kutató típus, kedvenc tárgyai a matematika és a nyelvtan. Vigh Adrienn az egyetlen a csapatban, aki már három alkalommal indult a Ladik vetélkedőn. Ő a társaság kislexikona, mindent könnyen meg tud jegyezni, aminek a lányok nagy hasznát vették például a műfajismeret átismétlésekor. Végül, de nem utolsósorban Szabó Laura a helyesírásban verhetetlen, de a szóbeli feladatokban is lehet rá számítani, hiszen többször szerepelt már sikerrel szépkiejtési versenyen.

A nem csak a Ladik versenyen sikeres ötös fogat: Gaján Réka, Horváth Hanna, Ambrus Angelika, Szabó Laura, Vigh Adrienn Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Az idei vetélkedőt már könnyebbnek tartották a lányok, igaz, tavaly megszerezték a rutint és a szükséges ismereteket is csak fel kellett eleveníteni. Azt mondják, az idei Ladik-döntő feladványai izgalmasak voltak. A kitalált olvasói panaszok felolvasása, a más csapatok tagjaival készített körinterjú bővelkedett vidám percekben. Azt is jó érzéssel élték meg, hogy sikerült összebarátkozniuk más megyék versenyzőivel, akik őszintén gratuláltak a sikerükhöz, délután pedig közösen játszottak a kalandparkban. És hogyan győzték le a verseny előtti drukkot? Megfogták egymás kezét, próbáltak közös hullámhosszra kerülni, és – a többiek ámulatára – befonták egymás haját! A kivétel nélkül hosszú hajú tinik a versenytől függetlenül is a legjobb barátnők, még az iskolai színjátszó körben kerültek közel egymáshoz, és előszeretettel fejezik ki összetartozásukat a copfos egyenfrizurával is.

A ladikosok – fiatalabb társaikkal együtt – iskolaújságot is készítenek, amelynek első nyomtatott számára éppen a tavalyi versenysiker és egy „titkos támogató” hozta meg a forrást. Rövidesen napvilágot lát a második szám. A lapban mindig interjú készül egy érdekes diákkal és egy tanárral, beszámolnak az iskolai eseményekről, az aktuális ünnephez kapcsolódó tudnivalókról, de helyet kap benne egy kis humor is. Mert ez a lányok szerint az újságírásban is nélkülözhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában