Szakmai bemutatókat láthattak

2018.06.18. 12:00

A csillagok útján jártak az iskolások Kőszegen

A csillagokkal és az egyenruhások életével is ismerkedtek az alsósok a nyári szünet előtti iskolanapon a Béri Balogh-iskolában.

Civil/Balog iskola alsós munkaközössége

Ismét szenzációs iskolanapunk volt a Béri Balogh Ádám Általános Iskolában. Június 11-én az Utazó Planetárium előadásában a csillagos ég rejtelmeivel ismerkedtünk meg. Ehhez kapcsolódóan alkotói pályázatot hirdettünk Határ a csillagos ég címmel. Az ötletes művekből kiállítást rendeztünk – számtalan díjjal jutalmaztuk a jobbnál jobb alkotásokat. A másnap reggeli zenés-táncos koncert megalapozta az aznapi vidám hangulatot. A gyerekek a csillagok útján járhattak végig egy csillagtúrát. Készíthettek napórát, űrmanót, holdfázis-mutatót, csillag-totót és „űrhajós-kiképzésben” is részt vehettek. Hívó szavunkra örömmel jöttek hozzánk az egyenruhás alakulatok, becsempészve életünkbe saját világukat.

Zenére vonatoztak az osztályok, a hangulatra nem lehetett panaszuk
Fotó: Béri Balog iskola

Izgalmas őrző-védő bemutatót tartott az egyik rendezvénybiztosítással, személyvédelemmel foglalkozó cég. Az önvédelmi fogások, amelyeket a markáns férfi ak közreműködésével láttunk, leginkább a fi úk fantáziáját mozgatták meg. Nagy élmény volt, hogy még a speciális autójukba is beülhettünk. A katonaság bevetette terepgyakorlatait, a siker a kígyózó sor láttán nem volt kétséges. A rendőrség kerékpáros akadálypályája igazi próbatételt jelentett a gyerekeknek, kiderült, hogy nem is olyan egyszerű biciklivel közlekedni. Persze, rendőri segítséggel mindez akkor sokkal könnyebb volt. A mentők szakmai bemutatója szerencsére nem élesben zajlott. Az önkéntesek boldogan vállalták, hogy nyakmerevítőt vesznek kipróbálják a hordágyat. A tűzoltók is a vidám énjüket mutatták meg: a vízágyúkkal jó kis móka volt célozni. Iskolánk gondnoka amatőr csillagászként büszkén mutatta meg, hogyan használható a csillagvizsgáló távcsöve. Fontos még megemlíteni, hogy biztos szülői hátteret tudhatunk magunk mögött. Ők azok, akik mind anyagilag, mind tettekben maximálisan mellettünk álltak. Köszönet érte!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában