olvasás-népszerűsítés

2018.06.09. 15:30

A könyvben béke és nyugalom van – Ünnepi Könyvhét Szombathelyen

Megnyílt a város főterén pénteken az Ünnepi Könyvhét, a Szily János utcában a Szent Márton Kölcsönkönyvtár, a Berzsenyi könyvtárban a könyvturkáló.

SZMK, Merklin Tímea

Andor Eszter dedikált, Bárdosi Judit pedig a Szülőföld Könyvkiadó standjánál várta az érdeklődőket Fotó: Szendi Péter

Négy sátor és zene fogadta az érdeklődőket a Fő téren.

– Régen sokakat vonzott a könyvsátrak kínálata, akkoriban viszont nehezebben lehetett hozzáférni az olvasnivalóhoz, mint az okoseszközök birtokában – mondta Nagy Éva, az eseményt szervező Berzsenyi könyvtár igazgatója, és a mai irodalom olvasására biztatta a közönséget.

A Szent Márton Kölcsönkönyvtárat eredetileg Mikes János püspök hozta létre a papok művelődésére, azzal a gondolattal, hogy az egyházmegye híveinek lelki gondozását egy jól képzett klérus tudja ellátni– tudtuk meg dr. Perger Gyulától.

Andor Eszter dedikált, Bárdosi Judit pedig a Szülőföld Könyvkiadó standjánál várta az érdeklődőket Fotó: Szendi Péter

A könyvek vándoroltak az évtizedek során, legújabb helyük a Szily János utca 5. szám alatt van, az egykori kanonokházban. Dr. Székely János megyés püspök népes közönség előtt áldotta meg az épületet a megnyitáskor, hangsúlyozva: az ember szellemi életének fontos eleme az írás és az olvasás.

– A könyv mást tud, mint a digitális világ. A könyvben nyugalom, béke van – mondta.

A Berzsenyi könyvtár előtt szombaton is nyitva van a könyvturkáló – az ingyen elvihető könyvekből, olvasás-népszerűsítési céllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában