biztonságban tudhatják őket

2018.06.21. 07:00

A megyés püspökkel is csocsóztak az egyházmegyei karitász nardai napközis táborának megnyitóján

Sokféle kézműves-foglalkozás, lovaglási lehetőség, kirándulás, heti egy nap fürdőzés: néhány program a nardai karitásztábor sokszínű kínálatából.

nm

A tábornyitó után lufikat engedtek a magasba a táborozók és vendégeik Fotók: Unger Tamás / Vas Népe

Tegnap dr. Székely János megyés főpásztor a tábornyitó püspöki szentmise elején köszönetét fejezte ki Soltész Miklós államtitkárnak a gyors segítségért a tavalyi viharkárok felszámolásában, megköszönte a nardaiaknak, hogy szívvel-lélekkel támogatják évek óta a tábort, végül a karitász önkénteseinek, Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgatónak, hogy 22. éve emlékezetes nyaralást kínálnak a gyerekeknek.

 

A püspök szentbeszéde a családok évéhez kötődött. Példákkal hangsúlyozta, hogy a családi viharokat erős sziklára, Jézus szeretetére épült házaspárok vészelik át. Kívánta, hogy a gyerekek ezt a sziklát találják meg. Árvai Ferenc egri főegyházmegyei karitászigazgató is köszönte Tuczainé Régvári Marietta szolgálatát, hogy meghívására immár harmadik éve eljöhetnek Nardára olyan gyerekek is, akik nagy szegénységben élnek. Dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester azt emelte ki, hogy Nardán olyan táborban lehetnek a gyerekek, ahol a szülők biztonságban tudhatják őket. A polgármester tolmácsolta a reggel Budapestre utazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntő szavait. A nardai egyházközség dr. Székely Jánosnak fejezte ki köszönetét egy virágcsokorral. Tuczainé Régvári Marietta dr. Székely Jánosnak, Soltész Miklósnak és dr. Puskás Tivadarnak a nar dai templomról készült festményt adott ajándékba.

Tuczainé Régvári Marietta egy, a nardai templomról készült festményt adott át Soltész Miklósnak
A tábornyitó után lufikat engedtek a magasba a táborozók és vendégeik Fotók: Unger Tamás / Vas Népe

A vendégek a futball-világbajnoksághoz kapcsolódva labdákat osztottak a gyerekeknek, felavatták a felújított táborrészt, majd színes léggömböket eresztettek az ég felé – és jutott idejük csocsózásra is.

Sakk-matt? Játékra, beszélgetésre is jut idő a táborban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában