Online is nyitottak

2018.06.24. 17:00

A világhálóval ismerkedtek lelkesen a BB-generáció tagjai Bükön

Egy operett előadás volt a fő motiváció: ahhoz kapcsolódva tanulták az internet használatát a büki idősek. Jól vizsgáztak és lelkes diáknak bizonyultak. Lesz folytatása a programnak.

VN

KÉPALÁ: Használják a világhálót, de még többet tanulnának róla: Vargáné Patthi Erzsébet és Németh Istvánné Fotó: Unger Tamás/ VN

Hogy egy kis tapasztalatot szerezzünk, meg iránymutatást – válaszolta Vargáné Patthi Erzsébet és Németh Istvánné arra a kérdésre, miért jöttek el a digitális világról szóló előadásra és gyakorlati képzésre. Elmondták, hogy egyébként is használói okostelefonnak, csak bővítenék ismereteiket, szórakozásra és praktikus dolgokhoz is használják. Nagyon sok érdeklődő gyűlt össze a meghirdetett képzésre. Horváth Lívia, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület marketingmenedzsere tartott előadást a világhálóról – hasznáról, előnyeiről. Hallhatták az idősek: a lexikonok idejéhez képest pillanatok alatt megtalálhatják, amire kíváncsiak, ez az egyik előnye az online térnek.

Használják a világhálót, de még többet tanulnának róla: Vargáné Patthi Erzsébet és Németh Istvánné Fotó: Unger Tamás/ VN

Akinek még nem volt e-mail-címe, az készíthetett magának – sőt, a gyakorlati „vizsga” feltétele volt, ahogy a legnagyobb közösségi portálon való regisztráció is. A képzés ugyanis operettel zárult, pontosabban az Orfeum Vándorszínpad operett- és musical gálájára mentek a résztvevők – és bejelentkeztek az eseményről online. Előtte pedig megtanulták, hogyan kell fotózni az okoseszközzel. A tanulók nagy része az úgynevezett BB-generációból került ki, 60-70 évesek, nyugdíj előtt állnak vagy már nyugdíjasok. Hallhattak a keresőoldalak és olyan portálokról is, ahol hirdetés, reklámok nélkül tudnak megnézni egy-egy epizódot kedvenc sorozataikból. – Megtudjuk, hogy mit csinálnak az unokák az okostelefonnal – így foglalta össze Horváth Lívia. Egy nyertes pályázatot költenek arra, hogy az idősebb korosztályt megtanítsák az internet használatára – tudtuk meg Pálffy Tamás TDM és projektmenedzsertől. – Arra, hogy hogyan lehet a világhálón munkát keresni, barátokat felkeresni, osztálytalálkozót megszervezni, unokával kapcsolatot tartani – sorolta a célokat. Elmondta, hogy a nyáron lesz még egy ilyen alkalom, aztán még ősszel egy többnapos prezentációs programot is tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában